Bør kommunen forære kr. 1,5 millioner til Palads Teatret

Bør kommunen forære kr. 1,5 millioner til Palads Teatret

14. december 2020 - kl. 15:57 - af

..endda uden dokumentation?

I ”biografsagen” fra Frederikshavn stemte Socialdemokratiet i Økonomiudvalget for at udbetale tilskud (gave) på kr. 500.000/år  tre år i træk, altså kr. 1,5 mio i alt.

  • Pengene skal angiveligt bruges til ”en del af finansieringen af laserprojektion, Atmos lydsystemer og luksus reclinerstole!”. Ansøger ønsker støtten udbetalt i 2020, selvom første spadestik endnu ikke er taget??
  • Beslutningsgrundlaget til en sådan ”kommunal gave” var alene et stykke A4 med ønskerne (det fremgik endda af dagsordenen, at der alene var tale om et udkast, og altså ikke nogen endelig skrivelse).
  • Intet budget, ingen tegninger/skitser, ingen revisorerklæringer og alt det kommunen normalt forlanger forelagt før politisk behandling.

På den baggrund stemte Venstre nej til forslaget.

Vi foreslog i stedet, at ovennævnte dokumentation blev fremskaffet, hvorefter vi sandsynligvis ville være villige til at yde et lån til biografen.

Venstre er IKKE imod at støtte kulturen og udviklingen, heller ikke en biograf som beskrives som ”et verdensklasses filmtempel med et kvalitetsniveau, som er absolut ’state of the art’, men denne sag var overhovedet ikke ”færdigbeskrevet”, og med et projekt som først igangsættes i 2021, burde dette være første skridt, inden en politisk behandling.

”Der er ikke noget nemmere end at sige nej!” skriver Almina Nikontovic (A). Jeg er ikke enig. Efter min mening var Socialdemokratiets ”ja” det lette og uigennemtænkte svar i denne sag.

Peter Sørensen, Venstre, medlem af Økonomiudvalget

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bør kommunen forære kr. 1,5 millioner til Palads Teatret' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger