Nyt forløb smelter sprogkursus og SOSU sammen

Nyt forløb smelter sprogkursus og SOSU sammen

17. december 2020 - kl. 6:06 - af

Et nyt, forberedende forløb pü VUC og SOSU Nord skal gøre det lettere for personer med udenlandsk baggrund at gennemføre uddannelserne inden for SOSU-faget.

Frederikshavn Kommune, VUC og SOSU Nord har sammen udformet et nyt uddannelsesforløb, der gør overgangen fra sprogskole til en SOSU-uddannelse lettere. Forløbet er mülrettet personer, der gerne vil arbejde inden for SOSU, men som lige mangler de sidste sprogfÌrdigheder.

– Det kan gøre overgangen lidt lettere, eksempelvis for dem, der kommer fra danskkursus tilsvarende 9. klasse. Vi hĂĽber, at vi kan se det i frafaldsprocenten. Den skulle gerne blive bedre, siger Dorthe Houmann, der er uddannelseskonsulent i Center for Sundhed og Pleje i Frederikshavn Kommune.

Eleverne til det nye forløb findes blandt andre af Dorthe Houmann og hendes kollega Lene Moselund, nür de kommer i kontakt med en person, der gerne vil SOSU-faget og viser talent inden for det.

– Hvis vi kan se, at det er en person, vi gerne vil samarbejde med senere, men som har lidt sproglige vanskeligheder, sĂĽ henviser vi dem til VUC. PĂĽ den mĂĽde kan vi rekruttere de bedste kandidater, siger Dorthe Houmann.

Foruden undervisning i dansk byder det nye forløb ogsü pü engelsk, matematik, naturvidenskab og endelig praktik ude i SOSU-faget Ên dag om ugen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt forløb smelter sprogkursus og SOSU sammen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger