Tips til Corona sikker Julesamvær

Tips til Corona sikker Julesamvær

18. december 2020 - kl. 8:17 - af

Skovtur med indlagt bålhygge er coronasikkert samvær i juletiden.

Hvis flere generationer skal samles i juletiden er et rigtig godt bud at erstatte det fælles måltid rundt om bordet med en hyggelig eftermiddags-skovtur og indlagt bålhygge.

En god travetur i den fine vinterskov er balsam for sjælen for alle og hvis man krydrer traveturen med en god lang pause, bliver turen velegnet for både de ældre familiemedlemmer og de helt små.

I Naturstyrelsens skove er der afmærkede vandreruter og bålsteder til fri afbenyttelse. Bålpladserne kan findes ved at søge faciliteter frem på www.UdiNaturen.dk. Her kan man også finde p-pladser og vandreruter af forskellig længde. På nogle pladser lægges der brænde ud og andre steder må man selv medbringe brænde eller samle tørre grene i skovbunden. Så er det godt og have en sav og måske en økse eller kniv med.

Vi prøvede konceptet af med 3 generationer på tur, fortæller skovfoged Helene Overby fra Naturstyrelsen Vendsyssel.

Vi mødtes på parkeringspladsen i skoven og havde valgt en 4 km. tur, hvor bålpladsen lå lidt over halvvejs inde.

Mejse-tog

Man kan være heldig at støde på flokke af småfugle i skoven – f.eks. samler mejser sig om vinteren i større flokke med blåmejser, sumpmejser, halemejser osv. i én stor flok, der i fugle-verdenen kaldes et ”mejse-tog”. Vi så ikke et mejse-tog, men til gengæld en større flok fuglekonger, som pludselig vimsede omkring i små fyrre- og birketræer rundt om os mens de kvidrede lystigt.

Medbragt brænde

Mens nogle lavede bål gik de andre en lidt længere tur og de var heldige at se et rådyr. Vi havde medbragt brænde i en rygsæk men fandt også tørre grene samt døde kviste fra grantræer til optænding.

Bålpandekager

Vi havde valgt at tage med til at bage bålpandekager med skinke og ost men det kunne ligeså godt have været opvarmede æbleskiver i en gammel gryde eller kiks med skumfiduser. Rigtig rart er det at få noget varmt at drikke – enten ved at varme noget på bålet i en gryde eller ved at have termokander med. Vi havde succes med gløgg i termokander. Hvis de voksne skal have gløgg kan et alternativ til børnene være varm solbærsaft. Mandariner og lidt chokolade sætter prikken over i´et.

Husk siddeunderlag

Da det er den kolde årstid er siddeunderlag næsten en nødvendighed. De vejer heldigvis ikke meget og er lette at spænde på tasken. Vi havde også et par fleece-tæpper med men de kom ikke i brug. Affaldet kom med hjem til egen skraldespand i den medbragte affaldspose. Vi startede kl. 13 og kom tilbage til bilerne lige i skumringen, så man skal huske at det bliver tidligt mørkt og eventuelt medbringe lys til hjemturen.

En dejlig familiedag i skoven!

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tips til Corona sikker Julesamvær' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger