Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune får nye møbler

Anders Brandt, formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune får nye møbler

19. december 2020 - kl. 8:51 - af

Der er i disse dage stor glæde på folkeskolerne i Frederikshavn Kommune. En ny bevilling og midler fra skoleområdet har nemlig resulteret i nye møbler for 3,5 mio. kr.

Fredag den 11. december var en decideret festdag på Bangsbostrand Skoleafdeling. Her blev der nemlig afleveret flere hundrede borde og stole, der skal være med til at skabe moderne rammer om elevernes hverdag.

– Nogle af de gamle stole og borde havde 45 år på bagen, så det var på tide, at vi fik skiftet ud og fik moderne møbler ind. Det vigtigste for eleverne er jo god undervisning, men derfor skal rammerne stadig være i orden, siger Anders Brandt, der er formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Der er indkøbt nye møbler til alle skoleafdelinger i kommunen. Hele 1.000 enkeltmandsborde, 500 tomandsborde og 1.500 stole fordelt på de forskellige afdelinger. Indkøbet står i 3,5 mio. kr., og pengene kommer fra de frie midler på skoleområdets fælleskonto samt en 2 mio. kr. bevilling for 2021 fra byrådet. Derfor kommer en del af møblerne også først i det nye år.

– Vi i udvalget har valgt at prioritere at forbedre elevernes undervisningsmiljø. De nye møbler er af god kvalitet og kan forhåbentligt holde i mange år, så flere generationer vil have glæde af indkøbet, siger Anders Brandt.

Møbler vækker glæde hos eleverne

På Bangsbostrand Skoleafdeling blevet noget af weekenden brugt på at samle møbler, så de stod klar til at eleverne kunne tage dem i brug mandag. Og spørger man hos 2.b., er der mange ting at glæde sig over ved det nye indkøb.

– Stolene kan dreje rundt, man kan køre på dem og der er slet ikke nogen, der har tegnet på bordene, lød det begejstret fra klassen, da de blev spurgt ind til, hvad de syntes om de nye møbler.

Også hos skolechefen i Frederikshavn Kommune er der glæde at spore, når samtalen falder på det store indkøb af møbler.

– Vi har haft en del år med besparelser, hvor vi har måtte nedprioritere at indkøbe nyt inventar. Så det er dejligt, at vi nu har muligheden for at modernisere omgivelserne for eleverne på alle kommunens skoleafdelinger, siger Anette Nedermark, skolechef i Frederikshavn Kommune.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune får nye møbler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger