Hvem må egentlig holde åbent?

Hvem må egentlig holde åbent?

19. december 2020 - kl. 8:50 - af

Nedlukningen af detailhandelen fra 25. december til 3. januar har rejst en række spørgsmål. Nu har Erhvervsministeriet taget stilling og bl.a. defineret hvad en dagligvarebutik er.

Hvad er egentlig dagligvarer? Må man udlevere varer købt på nettet? Må pakkeshops holde åbent? Det er blot nogle få af de mange spørgsmål, der har rejst sig efter regeringens nedlukning af dansk detailhandel, hvor dagligvarer og apoteker er undtaget.

Erhvervsministeriet har udarbejdet en oversigt med spørgsmål og svar, som afklarer mange af de tvivlsspørgsmål, der har været.

Først og fremmest er der en definition på dagligvarer. Dagligvarer er varer, der forbruges, når de anvendes (dvs. kortvarige forbrugsgoder). Dagligvarer er fx madvarer, drikkevarer, dyrefoder, artikler til personlig pleje og diverse husholdningsartikler, men også vin, chokolade og blomster. Butikker, der hovedsagelig sælger dagligvarer, må altså holde åbent, og de må også sælge deres øvrige sortiment.

Alle butikker må foretage udlevering af varer købt på nettet, og pakkeshops må holde åbent. Er pakkeshoppen en del af en forretning med udvalgsvarer (altså alt andet end dagligvarer) må alene pakkeudleveringen være åben.

Erhvervsministeriets Spørgsmål og Svar-oversigt kan ses her: https://www.erhvervshusnord.dk/om-os/nyheder/vis/article/hvem-maa-egentlig-holde-aabent/

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvem må egentlig holde åbent?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger