Boligpriserne i Frederikshavns Kommune er steget markant under corona

Boligpriserne i Frederikshavns Kommune er steget markant under corona

21. december 2020 - kl. 8:01 - af

Frederikshavn Kommune har i perioden fra januar til september i år oplevet en fremgang i boligpriserne på mere end 20 procent. Stigningen er den næsthøjeste af alle landets 98 kommuner. 

Da først corona-pandemien ramte Danmark, gik der ikke længe, før flere boligmarkedseksperter konkluderede, at det formentligt ville have særdeles negative konsekvenser for det danske boligmarked.

Men hvordan er det så gået med boligpriserne? 

I Frederikshavn Kommune har der i perioden fra januar til september 2020 været en markant fremgang i boligpriserne. Stigningen på mere end 20 procent placerer kommunen i top 5 over de af landets 98 kommuner, der har oplevet størst fremgang. I januar lå den gennemsnitlige kvadratmeterpris 9,483,-, mens den i september var steget til 11,512,-. 

Kigger vi på tallene for perioden fra januar til juli, er fremgangen endnu mere markant, nemlig på hele 36,2 procent. 

Sammenligner vi med nogle af de øvrige kommuner i Nordjylland, skiller Frederikshavn Kommune sig især ud. Hjørring Kommune har således oplevet en nedgang i boligpriserne på 5,6 procent, Brønderslev Kommune en nedgang på 11,25 procent og Jammerbugt Kommune en nedgang på 9,21 procent. Aalborg Kommune har haft en stigning i boligpriserne på 1,65 procent.  

Se udviklingen i samtlige af landets kommuner på Dansk Boligforsikrings interaktiv kort: https://www.danskboligforsikring.dk/bolignyheder/boligprisernes-udvikling-under-corona-hvordan-ser-det-ud-i-din-kommune/ 

Positive tendenser

Dansk Boligforsikring er dykket ned i tallene og har taget pulsen på, hvordan boligpriserne for villaer og rækkehuse har udviklet sig fra henholdsvis januar til juli og fra januar til september.   

Og her tegner der sig et billede af, at det danske boligmarked ikke har lidt overlast som følge af corona-pandemien. Tværtimod viser markedsdata, at langt størstedelen af landets 98 kommuner har oplevet en positiv fremgang i boligpriserne. 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Boligpriserne i Frederikshavns Kommune er steget markant under corona' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger