Udsigt til færre indbrud i julen

Udsigt til færre indbrud i julen

21. december 2020 - kl. 8:39 - af

Juleaftensdag er normalt den dag på året med flest ubudne gæster – men så kom corona.

Med 211 indbrud den 24. december var juleaften den dag i 2019 med flest indbrud, og dagene omkring jul lå et godt stykke over årsgennemsnittet for anmeldte indbrud. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

”Mønsteret med rekordmange indbrud juleaften og relativt mange indbrud nytårsaften går igen i tidligere år,” siger statistikansvarlig Isabell Bang Christensen.

Men det kan meget vel ændre sig i år, hvor corona-restriktionerne vil påvirke vores juletraditioner, mener ejendomsmæglerkæden Home.

”Vi må samles færre i år, og der vil derfor højst sandsynligt være færre, der rejser på tværs af landet for at holde jul i år, end vi ellers ser,” vurderer boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

”Og når flere er hjemme, får indbrudstyvene sværere ved at bryde ind i folks hjem,” uddyber han.

Det samme skete i foråret, hvor antallet af anmeldte indbrud i beboelser var historisk lavt, hvilket sandsynligvis hang sammen med, at mange i løbet af foråret opholdte sig hjemme efter nedlukningen af Danmark som følge af Covid-19.

En spørgeundersøgelse fra YouGov og Home fra sidste jul, viser, at vi ellers godt kan lide at holde julen ude hos andre. Alt i alt svarede otte ud af ti (83 %), at de gerne er gæst hos andre juleaften.

”Mange af dem vil blive nødt til at tage deres juleplaner op til revision i år i coronaens lys, og vi regner med, at flere vil holde jul hjemme i år og gøre det svært for ubudne gæster at bryde ind i julefreden,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home.

Undersøgelsen fra december 2019 viste i øvrigt, at det kun for 12 % ’betyder alt’, at juleaften bliver holdt hjemme hos dem.

FAKTA:
Ifølge spørgeundersøgelsen fra YouGov og Home har de, der skal på farten rundt i Danmark til jul normalt omkring 80 km til deres juledestination. Længst har københavnerne, mens nordsjællænderne og østjyderne har kortest til julefesten d. 24. december.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udsigt til færre indbrud i julen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger