Flere tiltag på vej i Frederikshavn Kommune

Flere tiltag på vej i Frederikshavn Kommune

29. december 2020 - kl. 13:07 - af

Grundet et højt smittetryk har Krisestaben i Frederikshavn Kommune i dag besluttet at gennemføre flere tiltag for at bryde smittekæderne i kommunen – blandt andet skal alle elever fra 5. klasse og op undervises hjemme frem til 11. januar.

I går nåede Frederikshavn Kommune op på sit hidtil højeste incidenstal. Derfor mødtes krisestaben i dag for at beslutte, om der skulle gennemføres yderligere initiativer for at bryde den brede samfundssmitte, der ses i kommunen.

Til mødet blev der blandt andet besluttet, at elever i folkeskolen fra 5- til 10. klasse fra den 4. januar til den 11. januar skal undervises digitalt – Skolerne åbner dermed kun for de mindste klasser.

– Det har vi valgt at gøre, så vi kan være med til at bryde smittekæderne. Vi åbner dog skolerne for de mindste, så deres forældre kan gå på arbejde og vi dermed stadig kan holde gang i samfundet, forklarer borgmester Birgit S. Hansen.

Dermed lukker klubberne også for alle andre elever end de fra 4. klasse. Forældrene informeres via Aula. Alle kommunens specialtilbud forbliver dog åbne for alle elever.

Kommunen går efter flere testmuligheder

Det er ikke kun på skoleområdet, der kommer nye tiltag. Krisestaben besluttede også at kontakte Regionen med forhåbning om, at man kan få midlertidige testenheder til Sæby og Skagen. Kommunen står klar med personale til teststederne og bygninger, hvis det lykkes.

– Vi kan se, at det giver gode resultater i forhold til smitteopsporing og at bryde smittekæder, når der er mulighed for test flere steder. Flere lader sig teste, hvilket giver myndighederne mulighed for at smitteopspore og derved bremse smitten, fortæller Birgit S. Hansen.

I Frederikshavn opnormeres testfaciliteterne, så der kan testes 1.000 borgere om dagen i stedet for de nuværende 500.

Derudover lukkes dagtilbud på handicapområdet, da der er behov for at frigøre personale og bryde smittekæderne. De er lukkede frem til den 11. januar.

Vacciner på vej

Det er nødvendigt med alle disse tiltag, da der i øjeblikket ses en bred spredning af Covid-19 i Frederikshavn Kommune. Der er dog et lyspunkt i den nærmeste fremtid – Region Nord har nemlig meldt ud, at de forventer at have vaccineret alle beboere på plejecentrene inden den 15. januar.

– Det er rigtigt dejligt, at der er en vaccine på vej. Men indtil den kommer, er det vigtigt, at vi overholder alle restriktionerne. Vores største opgave lige nu er at beskytte de sårbare og de ældre. Bliver de smittet, risikerer de indlæggelse, og det vil sætte ekstra pres på vores sundhedsvæsen – som i forvejen er virkeligt presset, siger Birgit S. Hansen.

Krisestaben i Frederikshavn Kommune vil mødes løbende over de kommende uger med et særligt fokus på at bryde smittekæderne og at sikre bemandingssituationen. Krisestaben mødes efter behov og næste møde er senest den 5. januar.

 
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere tiltag på vej i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger