Region Nordjylland har vaccineret på alle plejehjem i denne uge

Region Nordjylland har vaccineret på alle plejehjem i denne uge

4. januar 2021 - kl. 12:21 - af

Senest torsdag den 7. januar er Region Nordjylland færdig med at vaccinere på de 69 nordjyske plejehjem i denne omgang.

Det sidste stik for nu gives på plejehjemmet på Læsø den 7. januar. Der skal på et senere tidspunkt gives en ny dosis vaccine til de samme plejehjemsbeboere, for at sikre mest mulig immunitet mod coronavirus.

– Det er fantastisk, at vi er kommet hertil. På plejehjemmene er nogle af vores mest sårbare medborgere, og nu har vi taget et første vigtigt skridt i forhold til at beskytte dem mod coronavirus. Vi håber, at det kan give en lille smule ro i sindet, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Stor tilslutning blandt beboerne
Plejehjemsbeboerne i Nordjylland har haft et meget stort ønske om at lade sig vaccinere. Det forventes, at omkring 95 procent af alle beboerne ender med at blive stukket med vaccinenålen.

 Det vidner også om, at behovet har været stort. Mange har lidt store afsavn og vaccinationsindsatsen er en milepæl i den her pandemi. Jeg er glad for, at vi sammen med de nationale myndigheder og især også de nordjyske kommuner og de praktiserende læger har handlet og samarbejdet hurtigt og velkoordineret, så det kan komme de mest sårbare til gavn, siger Ulla Astman.

Der er ved vaccination af plejehjemsbeboerne også blevet tilbudt vaccine til en stor del af plejehjemspersonalet i kommunerne. Det er alment praktiserende læger, som har givet selve stikket på plejehjemmene, og også dette personale har samtidigt fået mulighed for at lade sig vaccinere.

Nye grupper af borgere bliver tilbudt vaccine
Når plejehjemmene snart er færdigvaccineret, betyder det også, at vaccinationsindsatsen vil blive intensiveret øvrige steder. Region Nordjylland følger de nationale retningslinjer på området i forhold til prioritering af vaccinationerne.

Lige nu vaccineres stadigvæk blandt andet frontpersonalet på de nordjyske hospitaler, ligesom særligt sårbare patienter og borgere i eget hjem over 65 år med behov for kommunal hjælp, er de næste i rækken til at modtage vaccination.

– De borgere, som får mulighed for at lade sig vaccinere, får direkte besked via E-boks eller brev, hvis man er undtaget fra E-Boks. Det er altså ikke muligt for alle på nuværende tidspunkt at få adgang til vaccinen, siger Ulla Astman.

 

En kommentar til “Region Nordjylland har vaccineret på alle plejehjem i denne uge” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Region Nordjylland har vaccineret på alle plejehjem i denne uge”

  • Elizabeth Christensen

    Det bliver en stor dag for mig den dag det sker. Har nu været buret inde siden 10 marts 2020. Jeg er en af dem som er meget bange for at blive smitte. Jeg er 75 år Har heller ikke været ved Tandlægen – da jeg stoppe d. 10 marts. Venter på en meget stor behandling ved ham – som hemmer mig hver dag.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Region Nordjylland har vaccineret på alle plejehjem i denne uge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger