Covid-19: Nye tiltag nødvendige i Frederikshavn Kommune

Covid-19: Nye tiltag nødvendige i Frederikshavn Kommune

6. januar 2021 - kl. 14:37 - af

På grund af udbredelsen af Covid-19 i Frederikshavn Kommune, har krisestaben besluttet at gennemføre yderligere tiltag for at bryde samfundssmitten.

Frederikshavn Kommune er særdeles hårdt ramt af Covid-19 i Sæby, hvilket også har ramt bemandingen i Hjemmeplejen i Sæby, hvor flere medarbejdere er blevet smittede. Der er derfor en stor fælles opgave i kommunen med at få brudt smittekæderne, således at der fortsat kan sikres hjælp til de mest sårbare borgere.  Derfor har krisestaben besluttet, at der i de kommende dage tages telefonisk kontakt til de modtagere af hjemmeplejen, hvor det er fagligt vurderet, at borgeren vil kunne undvære den praktiske hjælp til eksempelvis rengøring, tøjvask eller lignende. Hvis borgeren er indforstået med det, aflyses hjælpen i en begrænset periode.

– Formålet er at bryde smittekæder ved, at få medarbejdere kommer i borgernes hjem, og at vi samtidig sikrer bemandingen til de borgere, der har et plejebehov. Vi oplever og håber fortsat på et positivt samarbejde med vores borgere og deres pårørende. Jeg tror på, at vi ved fælles hjælp kan få vendt udviklingen i Sæby, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Tiltaget evalueres løbende og tirsdag følger Krisestaben op på, om der er behov for yderligere tiltag for at sikre bemanding og reducere smitte.

Desuden blev det besluttet, at lukningen af dagtilbud på handicapområdet forlænges frem til månedens udgang. I givet fald smitten aftager væsentligt inden da, vil dagtilbuddene gradvist åbnes. Medarbejderne fra dagtilbud møderne ind på borgernes døgntilbud og laver aktiviteter med borgerne her i stedet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Covid-19: Nye tiltag nødvendige i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger