Arbejde med visioner for skoler, klubber og ungdomsskolen

Arbejde med visioner for skoler, klubber og ungdomsskolen

12. januar 2021 - kl. 6:43 - af

Børne- og Ungdomsudvalget ønsker, at der bliver arbejdet med visioner for skolerne, klubberne og Ungdomsskolen. Emnet behandles pü udvalgets møde i dag den 12. januar.

Visionsarbejdet er tilrettelagt med udgangspunkt i to møder i første kvartal af 2021, hvor Børne- og Ungdomsudvalget i samarbejde med de 4 skoledistriktsbestyrelser, ungdomsskolens bestyrelse og klubbernes bestyrelser skal arbejde med at skabe en vision, der skal vÌre retningsvisende for arbejdet i Center for Skole.

4 overordnede temaer

Rammen omkring visionsarbejdet er 4 overordnede temaer: FN´s verdensmål, Frederikshavn Kommunes Udviklingsstrategi 2020 – 2024, lokalt ejerskab samt børn og unges stemme.

I visionsarbejdet vil der blive taget udgangspunkt i ”Muligheder for vĂŚkst – muligheder for mennesker”, som er Frederikshavn Kommunes Udviklingsstrategi 2020-2024. Heri beskrives bl.a., at man vil arbejde for at have sĂĽ dygtige og kompetente unge som muligt og at styrke et stĂŚrkt og levende uddannelsesmiljø for kommunens børn og unge.

Et andet element, der skal medtĂŚnkes i visionsarbejdet er FN’s 17 VerdensmĂĽl. Der skal først og fremmest vĂŚre fokus pĂĽ de verdensmĂĽl, som Børne- og Ungdomsudvalget har valgt at prioritere. Det drejer sig om ”Sundhed og trivsel” med fokus pĂĽ børn og unges sundhed – bĂĽde den fysiske og den mentale sundhed. Desuden ”Kvalitetsuddannelse”, hvor der bl.a. er fokus pĂĽ, at alle børn tilegner sig stĂŚrke lĂŚse-, skrive- og regnekompetencer, samt at der er grundskole og ungdomsuddannelse for alle. Endelig verdensmĂĽl 10 om ”Mindre ulighed”, hvor der skal vĂŚre fokus pĂĽ at bryde den negative sociale arv gennem lĂŚring og uddannelse. Samtidig skal der skabes muligheder for, at alle er en del af fĂŚllesskabet.

Et andet vÌsentligt tema, som skal indgü i visionsprocessen, er byrüdets budgetbemÌrkning til budget 2021 vedrørende lokalt ejerskab pü de enkelte skoleafdelinger. Sidst, men ikke mindst, vil politikerne büde i planlÌgningen af processen samt i arbejdet med visionen have fokus pü, at børn og unge für en stemme ind i arbejdet.

Afholdelse af møderne

Det første møde bliver afholdt som et on-line møde den 16. februar 2021, hvor de indkaldte bestyrelser fysisk mødes i eget omrüde.

Mødet bliver bygget op med smü korte oplÌg efterfulgt af arbejde i egen bestyrelse/udvalg og slutter med en fÌlles opsamling.

I løbet af den første aften er der fokus pü verdensmülene, kommunens udviklingsstrategi, og hvordan børnene og de unges stemme medtÌnkes. Mødet afsluttes med, at de enkelte bestyrelser sÌtter ord pü, hvad lokal forankring betyder for dem.

Resultaterne af disse drøftelser kommer til at danne grundlag for planlægningen og indholdet på anden mødedag den 16. marts 2021, som forventes at kunne afholdes som et møde, hvor alle deltagerne er fysisk til stede. For begge møders vedkommende forventes det at være inden for tidsrammen kl. 17 – 20.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arbejde med visioner for skoler, klubber og ungdomsskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger