Ældrerådet ønsker fokus på ældre, utrygge borgere

Ældrerådet ønsker fokus på ældre, utrygge borgere

18. januar 2021 - kl. 8:18 - af

Ældrerådet i Frederikshavn Kommune har udsendt rådets årsberetning. Rådet er lovbestemt og folkevalgt.

Ældrerådet beskæftiger sig ikke alene med spørgsmål, som angår ”svage ældre”, men med alle spørgsmål, der har betydning for personer på 60 år og derover.

Rådet kan ikke behandle personsager, men tage problemer af generel art op, hvis en sag vedrører flere ældre borgere. Rådets medlemmer arbejder ud fra egen overbevisning og er uafhængige af partipolitiske, religiøse og organisatoriske interesser. Man skal alene vurdere sager ud fra de ældre ønsker og behov.

Ældrerådet har noteret sig, at der i Frederikshavn Kommune ikke skelnes mellem akutsygepleje og almindelig hjemmesygepleje, idet alle kommunens hjemmesygeplejersker nu er uddannet akutsygeplejersker. Det anser Ældrerådet for positivt.

Akutsygepleje hjemme

Ældrerådet ser dog en problematik omkring ældre borgere, der føler sig utrygge ved at være alene og modtage akutsygepleje hjemme. I årsberetningen peger Ældrerådet på, at i sådanne tilfælde har borgeren ”krav på” at komme ind på en akutplads, der ifølge lovgivningen er gratis for borgeren på samme måde som indlæggelse på hospital.

Ældrerådet ser med bekymring på, at man i Frederikshavn Kommune ikke har tilbud om en akutplads, og borgeren derfor i stedet bliver tilbudt en aflastningsplads, hvor der skal betales for opholdet.

Nok aflastningspladser?

Ældrerådet stiller spørgsmål ved, om der er nok aflastningspladser i Frederikshavn Kommune set i forhold til den øgede opgaveglidning fra sygehus til den primære sundhedstjeneste. Her tænkes også på udskrivninger fra supersygehuset i Aalborg.

Er man rustet til at tage opgaven, både personalemæssigt og pladsmæssigt, spørger Ældrerådet i sin årsberetning.

Årsberetningen knytter også kommentarer til Covid 19. Ældrerådet finder det således vigtigt, at man har øget opmærksomhed på ensomhed blandt ældre borgere i 2021, da besøgsrestriktioner, aflysning af arrangementer og familiebesøg i 2020 har skabt en stort udækket behov for social kontakt med ensomhed til følge

Ensomhed kan for ældre såvel som for yngre medføre øget brug af alkohol, hvilket man også bør være opmærksom på inden for ældreområdet.

Hvem består Ældrerådet af?

Ældrerådet består af formanden Hanne Andersen, Skagen, næstformand Chris Sørensen, Frederikshavn, Alice Eriksen, Frederikshavn, Anne-Marie Schøn, Sæby, Benny Nielsen, Sæby, Dorte Tofting, Frederikshavn, Karl Aage Brasted, Sæby, Ole Jensen, Frederikshavn, samt Thomas Hjort, Frederikshavn. Det nuværende ældreråd sidder frem til udgangen af 2021, så mod slutningen af indeværende år skal der nyvalg til rådet.

 

Tekst: Per Rye

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældrerådet ønsker fokus på ældre, utrygge borgere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger