Vaccinationsplaner sættes på pause

Vaccinationsplaner sættes på pause

18. januar 2021 - kl. 8:51 - af

Langt størstedelen af de nordjyske borgere over 65 år, der både får personlig pleje og praktisk bistand, har nu fået første stik.  

Samarbejde i top

I dag lykkedes det Region Nordjylland i samarbejde med de 11 kommuner og Praktiserende Lægers Organisation at komme i mål med at få vaccineret langt størstedelen af de borgere over 65, der både modtager personlig pleje og praktisk bistand. Der er stadig en mindre restgruppe, som der følges op over for på et senere tidspunkt. Ingen bliver glemt.

At vi nu er tæt på at være i mål med denne gruppe, skyldes et smidigt og velfungerende samarbejde mellem de tre parter – region, kommuner og praktiserende læger, som er gået tæt sammen under vaccinationsindsatsen. På ultrakort tid blev der til formålet oprettet 22 vaccinationssteder i Nordjylland, så der har været 1-4 steder i hver kommune, hvor disse borgere kunne vaccineres.

Hvem skal nu vaccineres i Nordjylland?

Region Nordjylland blev fredag varslet om, at regionen i den kommende uge vil modtage færre Pfeizer/BioNTech vacciner end forventet – der er tale om en halvering i denne uge.

På den baggrund har regionen i dialog med kommunerne besluttet at sætte den videre udrulning af vaccinationsplanerne for nye grupper på pause, indtil der er mere klarhed omkring de fremtidige leverancer.

Det betyder, at de resterende vaccinedoser i Region Nordjylland indtil videre reserveres til de borgere og personale, der skal have deres 2. stik, og dermed bliver færdigvaccineret.

I perioden 22. januar til 2. februar vaccineres plejehjemsbeboere 2. gang samtidig med plejehjemspersonalet. 

I samme periode får det frontpersonalet på de nordjyske hospitaler, der har fået deres første stik, stik nr. 2.

De grupper, der lige nu sættes på pause, omfatter en mindre gruppe hospitalspersonaler og kommunale plejehjemspersonaler samt borgere, der er i særlig risiko (gruppe 5) samt en række sociale tilbud, som ellers var planlagt til at skulle have 1. stik i denne uge.

Når der er en afklaring om de kommende ugers leverancer, så aktiveres planen for disse grupper selvfølgelig straks igen.

Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender beskriver de forskellige grupper af borgere, der skal vaccineres.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vaccinationsplaner sættes på pause' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger