Handelsskole sætter fokus på iværksætteri – også i en coronatid

Handelsskole sætter fokus på iværksætteri – også i en coronatid

19. januar 2021 - kl. 11:55 - af

I lørdags d. 16. januar 2021 deltog 2.C på Frederikshavn Handelsskole i Company Programme, med 5 hold. De 5 hold havde hver udviklet et produkt, som de præsenterede på messen. Messen blev i år afholdt virtuelt.

Som en del af konkurrencen havde hvert hold, havde mulighed for at komme i betragtning til en sparringssamtale med en Nordea-rådgiver. Der deltog i alt 70 grupper til Company Programme. I år blev 14 grupper tildelt en sparring med Nordea, hvoraf 5 af grupperne var fra Frederikshavn Handelsskole.

På Frederikshavn Handelsskole er denne form for undervisning en del af studieretningen Iværksætteri. Det er et virkelighedsnært entreprenørskabsforløb for ungdomsuddannelser, der er med til at udfordrer og styrke elevernes innovative kompetencer. Forløbet træner eleverne i at udvikle deres gode idéer og omsætte dem til realiserbare virksomheder eller sociale projekter.

”Som underviser på Frederikshavn Handelsskole er det her en praksisnær undervisningsform. Jeg oplever, at eleverne tager stort ejerskab for virksomhederne og får en fornemmelse af at starte et selvstændigt iværksætterprojekt. Samtalen med Nordea er en oplagt mulighed for vores elever til at få konstruktiv og værdifuld feedback fra andre end os på skolen” udtaler Betina Lynge Larsen, Adjunkt på Frederikshavn Handelsskole.

Af de 5 grupper, var der 2 som særligt udmærkede sig og vandt præmier ved sparringen. Den ene gruppe havde udviklet virksomheden ”Savers”, som er et produkt, der erstatter den almindelige chip i hunde og katte med en sporingschip, som er koblet til en app, så det er nemmere og hurtigere at finde sit kæledyr igen.

Den anden gruppe havde udviklet et produkt kaldet ”E-pan”, som er en portabel elektronisk pande, der får strøm via et stort batteri, der sættes fast på undersiden af panden. Det er et bæredygtigt produkt og giver mulighed for man, når man er ude i naturen. De to grupper blev præmieret med henholdsvis 4000,- og 2000,-.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handelsskole sætter fokus på iværksætteri - også i en coronatid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger