Barnets Blå Hus åbner nyt støttetilbud til børn og familier på Læsø

Foto: Jens Peter Engedal.

Barnets Blå Hus åbner nyt støttetilbud til børn og familier på Læsø

22. januar 2021 - kl. 11:03 - af

Der er nu hjælp og støtte på vej til de børn på Læsø, der vokser op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug, og deres familier. Barnets Blå Hus i Frederikshavn, som drives af Blå Kors, åbner den 1. februar en afdeling i samarbejde med Læsø Kommune, der bliver det første tilbud af sin slags på øen.

1-2 børn i hver folkeskoleklasse vokser op i en familie, hvor en af forældrene har et alkoholmisbrug. 

Det er de børn og deres familier, som Barnets Blå Hus i Frederikshavn arbejder for at hjælpe gennem professionel terapi og socialt samvær med andre i en lignende situation. En hjælp, som nu bliver muligt at tilbyde på Læsø.

Barnets Blå Hus har indgået et samarbejde med Læsø Kommune om at åbne en satellitafdeling på øen pr. 1. februar 2021.

“Der er i dag ikke nogen tilbud til børn fra familier med misbrug på Læsø, så jeg er virkelig glad for og stolt over, at vi nu kan åbne et tilbud. Jeg har længe gerne ville åbne på Læsø, fordi det er en af de kommuner i Danmark, hvor der er et markant højere indtag af alkoholindtag i hjemmet sammenlignet med gennemsnittet,” siger Irene Lerche, som er leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn.

Afgørende hjælp til børn

Også formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Læsø Kommune, Lone Broe Christiansen, ser frem til, at Barnets Blå Hus kan tilbyde hjælp til øens børn:

“Børnene skal have hjælp til at håndtere deres situation, og de skal have hjælp, så de får ressourcen til at kunne klare deres barndom, ungdom og voksenliv. Netop den hjælp kan Barnets Blå Hus give. Med dette tiltag investerer Læsø Kommune ressourcer i at begrænse risikoen for, at børn skades i deres personlige, sociale og skolemæssige udvikling, fordi en sådan opvækst kan resultere i alvorlige senfølger i voksenlivet. Barnets Blå Hus arbejder med hele familien og de samarbejder med hele familien,” siger hun.

Den nye afdeling på Læsø er blevet en realitet takket være midler fra Socialministeriets ensomhedspulje, som er blevet afsat til at modvirke ensomhed i syv nordjyske kommuner. Derudover giver Læsø Kommune også penge til driften af afdelingen og stiller lokaler til rådighed.

Åbner for børn og familier til marts

Barnets Blå Hus’ afdeling på Læsø får adresse i den gamle præstegård på Doktorvejen 1 i Byrum og vil have åbent hver tirsdag fra kl. 11.00 – 18.00. Det bliver psykoterapeut Mogens Hejslet, som skal stå for afdelingen og hjælpe både børn og familier.

“Vi rykker ind 1. februar og begynder at indrette lokalerne, og så håber vi at starte den første børnegruppe op til marts. Vi har allerede i dag et godt samarbejde med kommunens sagsbehandlere og ønsker at samarbejde bredt med socialrådgivere, lærere og pædagoger,” siger Mogens Hejslet. 

Der vil både være tilbud om børnegrupper, forældregrupper, forældresparring og individuel terapi samt sociale aktiviteter for familierne. 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Barnets Blå Hus åbner nyt støttetilbud til børn og familier på Læsø' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger