Frederikshavn Bibliotek præmieret

Frederikshavn Bibliotek præmieret

31. januar 2021 - kl. 9:47 - af

Årets Bogsamling 2020 er fundet!

Hvert andet år kårer interesseorganisationen Danske Skønlitterære Forfattere Årets Bogsamling – en pris, der hylder tre danske folkebiblioteker, der vægter bøger – de fysiske bøger på reolerne – højt. Biblioteker hvor kvalitetslitteraturen har det godt, om det så er den aktuelle, anmelderroste samtidslitteratur, de store klassikere eller de mange gode romaner, novellesamlinger eller digte, der udkom for fx 5, 10 eller 50 år siden.

Med prisen ønsker DSF at sætte fokus på de biblioteker, som har en stor, kvalitativ og ikke mindst tilgængelig bogsamling. Prisen ledsages af en pengebeløb, som øremærket til indkøb af endnu flere bøger til bibliotekets samling.

Og nu kommer vi til den store annoncering af årets vindere: Førstepræmien på 25.000 kr. går til Middelfart Kultur & Bibliotek. Andenpræmien på 5.000 går til Frederikshavn Bibliotek og endelig går tredjepræmien på 3.000 kr. til Herning Bibliotek.

Juryen har valgt Middelfart Kultur & Bibliotek, fordi biblioteket på smukkeste vis lever op til kriterierne for at have en virkelig god bogsamling og deres medarbejdere er i særklasse vidende og engagerede.

Charlotte Pedersen, kultur- og biblioteksleder på Middelfart Kultur & Bibliotek, udtaler: ”Det er virkelig en ære, at modtage prisen for Årets Bogsamling 2020, og der skal lyde en stor tak til
fagjuryen hos Danske Skønlitterære Forfattere samt til alle de læsere og brugere af Middelfart Kultur &Bibliotek, der har indstillet os til prisen.”

”Tildelingen af Årets Bogsamling 2020 er resultatet af mange års hårdt, professionelt og passioneret arbejde, og der skal derfor lyde et kæmpe tillykke til hele mit personale, der hver dag, året rundt, formidler litteraturens verden med viden og engagement. Denne pris er jeres fortjeneste.”

Prisen uddeles af en fagjury på baggrund af indstillinger fra læsere fordelt over hele Danmark. Indstillingerne afslører, at lånere landet over er rigtig glade for og meget engagerede i deres lokale bibliotek.

Blandt de bedste og mest personlige indstillinger fra lånerne har juryen udvalgt tre. Som tak for deres nomineringer får Hans Peter Madsen fra Herning, Bjørn Smalbro fra Hvidovre og Louise Juhl Dalsgaard fra Skanderborg tilsendt et boggavekort på henholdsvis 1000, 500 kr. og 300 kr.

Sidstnævntes indstilling – som netop hylder årets vinderbibliotek – fortjener at blive gengivet i fuld længde:
”For nylig var jeg ude og læse op og samtale med en velforberedt, nysgerrig, fagligst dygtig og imødekommende formidler på Middelfart Bibliotek. Hun hedder Maria Guldager Rasmussen, og hun burde få Nobels du-gør-en-lille-men-kæmpestor-forskel pris. Som om det ikke var nok, så var hele biblioteket en Nobelpris værd: Det var nemlig fyldt med BØGER. Også danske bøger. Også såkaldt ’smalle’ bøger. Og de var alle udstillet og sat i en kontekst, så man fik lyst til at læse dem!” Prisoverrækkelse På grund af en vis pandemi kan overrækkelsesceremonien desværre ikke gennemføres for indeværende, men vi lover at gøre det, når verden samfundet engang åbner op igen. Til den tid vil alle være velkomne.

Jury Juryen bag den endelige udvælgelse af Årets Bogsamling bestod af forfatter og formand for Danske Skønlitterære Forfattere, Peter Adolphsen, litteraturformidler på Gentofte Hovedbibliotek Christine Fur Fischer og kulturredaktør på Kristeligt Dagblad, Michael Bach-Henriksen.

Tidligere år Dette er tredje gang, at DSF uddeler prisen for Årets Bogsamling. Tidligere er prisen blevet vundet af Biblioteket Frederiksberg og Biblioteket Kulturværftet i Helsingør.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Bibliotek præmieret' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger