Flere bliver nødt til at skifte brændeovn

RAIS VIVA L 120 – et godt bud på en moderne energirigtig brændeovn .

Flere bliver nødt til at skifte brændeovn

7. februar 2021 - kl. 8:18 - af

 – men måske kommer der en god overraskelse ud af det…

Fra 1. april skal alle, der overtager en bolig eller et sommerhus, tjekke brændeovnens alder, hvis der står sådan en i huset.

For nye regler siger nemlig, at hvis ovnen er fra før 1. januar 2003, er datoen udløbet. Den nye ejer har herefter et år til at få skiftet den ældre model ud med en moderne ovn.

– De nye regler kommer fra Folketinget på baggrund af miljøhensyn. Og klart – nogen vil nok synes, det er til ulejlighed. Men os, der arbejder med de allermest moderne ovne til hverdag tænker, at der for en del nye husejere måske gemmer sig en positiv overraskelse i det her, siger direktør Henrik Nørgaard, RAIS A/S, Frederikshavn.

For mange har måske slet ikke været i nærheden af en helt moderne brændeovn – endsige prøvet at bruge sådan en. De vil, når den nye ovn står i huset, i mange tilfælde blive overrasket over, hvor energieffektiv og dermed også miljøeffektiv sådan en toptunet ovn er. Og måske også over det flotte design og hvor meget ild man ser. Det tager indretningen i huset op på et nyt niveau, siger direktøren.”

Men hvad er smartest? At sælger skifter ovnen, før huset kommer til salg? Eller lader køber gøre det? Er der et godt råd at få med på vejen?

– Ja det spørgsmål kan man så stille. Det er klart, at en sælger typisk gerne vil have huset til at fremstå mest muligt attraktivt. Og da ser det godt ud med en ny, flot ovn. Men hvad nu hvis køber i virkeligheden helst selv vil vælge den nye brændeovn? Det klare svar er nok, at begge parter bør være opmærksom på den nye regel, siger Henrik Nørgaard fra RAIS.

Netop indretningen af det nye hus eller sommerhus går rigtig mange op i. Og specielt for RAIS-ovne er der mange muligheder for personligt at vælge højde, farve og greb med mere på ovnen.

Når den nye brændeovn er på plads og i brug, vil ejeren uden tvivl også blive glad for at få mere varme for pengene. Især hvis der i samme ombæring kan skrues ned for el- eller centralvarme i huset – samtidig med der skrues op for hyggen.

Se mere på www.rais.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere bliver nødt til at skifte brændeovn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger