Læserbrev: Kære Peter Sørensen, Skal vi ikke være enige om sagen?

Læserbrev: Kære Peter Sørensen, Skal vi ikke være enige om sagen?

9. februar 2021 - kl. 11:32 - af

Jeg læser mange spændende indlæg om Plan&Miljøudvalgets beslutning vedr. planlægning af en skydebane. Jeg tror, det er tid til, at der kommer lidt præcision ind i den debat. Jeg er ikke selv medlem af skydeklubben, så jeg vil forsøge at forholde mig nogenlunde neutralt. Til det har jeg brug for dig, Peter Sørensen.

Vi er ikke altid enige. Bevares. Vi kommer jo heller ikke fra samme parti, Peter. Men jeg ved, at du står for saglighed, præcision og grundighed. Derfor er der nogle enkelte spørgsmål, jeg er nødt til at sikre mig, at vi er helt enige om:

1. Er vi enige om, at kommunen intet juridisk grundlag har for at indgå en aftale med folkene bag skydebanen, vedr. skydetider? Det har formanden for foreningen selv gjort os opmærksomme på. Og skulle vi have glemt det, så har forvaltningen understreget det ved flere lejligheder.
2. Hvis kommunen alligevel går i dialog med folkene bag skydebanen for at begrænse skydetiderne, er vi så også enige om, at den aftale ikke ville være det papir værd, den var skrevet på, fordi foreningen ville kunne forlade aftalen minuttet efter den var indgået for efterfølgende alene at holde sig til skydetiderne, som de dikteres fra Miljøstyrelsen og som tillader skydning året rundt med mange slags våben?
3. Er vi til sidst enige om, at den eneste måde man juridisk kan sikre ordentlige forhold for naboerne mht. skydetider – skulle man politisk ønske det – , er ved at undlade at vedtage lokalplanen?

De tre punkter oven for kan man ikke ”synes” noget om, medmindre man er en af dem, der er gode til at kreere sin egen virkelighed, som ikke er den samme som vores andres. Det skulle gerne være nagelfast fakta.

Politisk kan man selvfølgelig forholde sig til sagen om skydebanen, som man har lyst. Politisk kan man mene, at man på skydebanen skal have lov til at skyde hele året med både jagtgeværer, pistoler og maskinpistoler. Man kan også politisk mene det modsatte. Det er fair. Jeg er en af dem, der mener det modsatte. Jeg er ikke interesseret i en intensivering af skydningen i området.

Dem, der stemmer for skydebanen, er interesseret i øget skydning året rundt. Det synspunkt respekterer jeg sådan set. Men det er et politisk synspunkt – ikke noget forvaltningen kan ordne ved at snakke videre med nogen som helst.

Jeg håber, vi er enige om min skelnen mellem politik og den lovgivning, vi er styret af. Det er altid et godt grundlag for gode samtaler, at vi er enige om, hvordan virkeligheden ser ud.

Vh. Anders Brandt Sørensen(S), medlem af Plan&Miljøudvalget

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Kære Peter Sørensen, Skal vi ikke være enige om sagen?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger