Læserbrev: Har man glemt det pædagogiske personale?

Læserbrev: Har man glemt det pædagogiske personale?

11. februar 2021 - kl. 16:30 - af

Det er under al kritik, at man fra statens side endnu ikke har lavet en plan for testning af Covid-19 af personalet i børnehaver, vuggestuer og dagplejen.

I denne uge startede de små klasser op i skole igen og allerede inden ugen er omme, er der en tydelig teststrategi for personalet på skolerne. Staten har besluttet, at skolemedarbejdere skal tilbydes test 2 gange om ugen. Rigtigt godt og solidt arbejde, således at personalet kan opleve et så godt og trygt arbejdsmiljø, som muligt i denne tid.

Et helt andet billede tegner sig dog, når det handler om småbørnsområdet. I slutningen af januar, næsten et år efter corona-bølgen rullede, får kommunerne besked om, at man kan bruge Falck til kviktest af dagtilbudspersonalet. Falck når at besøge 4 institutioner i Frederikshavn Kommune inden SOS overtager licitationen. Herefter beslutter staten at dagtilbud skal nedprioriteres. Man venter endnu engang på en plan for testning.

Det er svært ikke at få en opfattelse af, at nogle er vigtigere end andre.

Pædagogerne har stået i frontlinjen fra dag et. Som kommune har vi sat ekstra personale ind og ekstra rengøring ind. Vi ved, at mindre børn har et helt andet behov for hjælpe end de større børn. Derfor er personale i dagtilbuddene langt tættere på børnene og heldigvis har personalet trods deres corona-udsathed stadig plads til trøst og kram for, det vil være skrækkeligt for, de små børn ikke at kunne møde den omsorg, som de plejer. Derfor at det mig helt ubegribeligt, at man ikke har valgt at prioritere testning af personalet i vores dagtilbud.

Kære Christiansborg. Det er en ommer.

Christina Lykke Risager Eriksen, SF – Frederikshavn 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Har man glemt det pædagogiske personale?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger