Undervisning væk fra skærmen på HTX Frederikshavn

Undervisning væk fra skærmen på HTX Frederikshavn

11. februar 2021 - kl. 14:14 - af

Pause i virtuel undervisning på HTX i Frederikshavn

De næste 2 uger kommer eleverne på HTX i Frederikshavn til at røre sig mere i undervisningen, end de har gjort i lang tid. Deres lærere har nemlig tilrettelagt undervisningen, så de kommer væk fra skærmen, og ud og bevæge sig. I sidste uge stod den således på billede-bingo, hvor eleverne selv skulle ud og fotografere til en bingoplade med små opgaver. Motiverne var fortrinsvist ude i naturen, så det var på med varmt tøj og ud i kulden for at tage billederne. Efterfølgende blev bingopladerne vist frem på Instagram og en vinder kåret.

Skærmtid fylder meget

Studieleder Rikke Bahn fortæller, at man meget gerne vil give eleverne et åndehul, hvor de skal lave noget væk fra skærmen.

– Vores elever bruger normalt meget tid med en skærm og lige i øjeblikket er det simpelthen for meget, kan vi mærke på dem. Undervisning er også foran skærmen og lige nu, kan de ikke besøge hinanden eller deltage i deres fritidsinteresser, som fx. sport. Så de sidder bare alene bag skærmen og vi kan mærke på dem, at de hungrer efter noget andet. Derfor har vi lavet nogle tiltag, hvor de skal ud og røre sig. Vi har også valgt at forlænge vores spisepauser, så eleverne har 1 time til at få sig noget luft, klare hjernen og få tid til at spise en sund frokost.

Mere fysisk arbejde

I næste uge skal eleverne igen udenfor i undervisningen. Der bliver konkurrence mellem klasserne og lærerne om, hvem der kan få gået, løbet og cyklet flest kilometer i løbet af en uge. Ugen efter er aktiviteten stadig hemmelig, men idrætslærer Mark Holm Larsen forsikrer, at det helt sikkert er noget uden skærmtid og noget som kan få pulsen i vejret. 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Undervisning væk fra skærmen på HTX Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger