På torsdag droppes hjemmeundervisningen og eleverne skal på virtuel ekskursion

På torsdag droppes hjemmeundervisningen og eleverne skal på virtuel ekskursion

16. februar 2021 - kl. 12:30 - af

Skolerne i Frederikshavn Kommune tager nu utraditionelle midler i brug for at holde humøret og skole-motivationen oppe hos de ældste skoleelever. ‘Ud af hamsterhjulet’ er overskriften på en komplet virtuel skoledag, der kommer til at løbe på tværs af samtlige udskolingsklasser i kommunen.

Som ung kan det sidste års tid virke som et helt liv. Historierne om mistrivsel blandt de unge bliver flere og flere. Og det bliver sværere og sværere at motivere sig til undervisningen foran skærmen. Derfor tager skolerne i Frederikshavn Kommune et usædvanligt redskab i brug for at ruske op i de ældste elever og minde dem om, at der er et liv og en verden på den anden side af corona-krisen.

Torsdag den 18.februar omlægges al anden undervisning for udskolingen, der tæller 7. til 10.klassetrin på samtlige af Frederikshavn Kommunes skoler samt privat- og friskoler, og i stedet bliver de unge hevet rundt i en virtuel tour de force i de muligheder og oplevelser, der venter dem, når verden igen lukkes op.

  • Vi kan desværre ikke sætte dem ind i bussen og tage på ekskursion, som man måske ville have gjort tidligere. At det foregår foran skærmen er desværre et vilkår. Men vi kan give dem en alt andet end almindelig hjemmeundervisningsdag. En dag med fuld gas på alt det unge bør være fyldt op af: drømme for fremtiden, møde nye spændende mennesker og høre inspirerende historier, siger Anders Brandt Sørensen, der er formand for Børne- og Ungeudvalget i Frederikshavn Kommune.

En vitaminindsprøjtning til corona-trætte unge
Programmet sendes lives fra Maskinhallen i Frederikshavn og fra, at undervisningsminister Ane Halsboe-Jørgensen åbner dagen, så byder programmet på alt fra sportsstjerner til TV-personligheder kendt fra bedste sendetid til den personlige fortælling om, hvordan man som ung vender tragiske oplevelser til noget positivt.

  • De unge fortjener ganske simpelthen at få nogle oplevelser. Vi ryster posen i forhold til elevernes GoogleMeet-hverdag hjemme ved skærmen. Vi har forsøgt at finde på nogle skæve og anderledes indslag, der måske nok foregår foran skærmen, som de er vant til, men som også kommer til at kræve fysisk bevægelse, mentale pitstops og en ordentlig vitaminindsprøjtning, siger Anders Brandt Sørensen.
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På torsdag droppes hjemmeundervisningen og eleverne skal på virtuel ekskursion' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger