PreMed er ny dansk ambulanceleverandør fra næste år

PreMed er ny dansk ambulanceleverandør fra næste år

17. februar 2021 - kl. 5:30 - af

Aftale mellem den nye ambulanceleverandør PreMed og Region Nordjylland er nu underskrevet. Fra 2022 vil både Region Nordjylland selv og firmaet PreMed køre ambulancer i regionen.

Aftalen forseglet
Nu er det endeligt: Fra 1. april 2022 skal det nye danske ambulanceselskab PreMed delvist drive ambulancetjenesten i Region Nordjylland. Det samme skal Region Nordjylland selv.

PreMeds direktør Anders Vikke og regionsrådsformand Ulla Astman (S) har tirsdag underskrevet den kontrakt, som forsegler den aftale, som et flertal i Regionsrådet godkendte på et ekstraordinært regionsrådsmøde i starten af februar.

– Vi ser meget frem til det kommende samarbejde, der skal komme nordjyderne til gavn. Hvad enten det drejer sig om liggende patienttransport eller udrykningskørsel, så er vi fra 2022 klar til at løse opgaven, så nordjyderne kan være helt trygge ved det tilbud, de får, siger Anders Vikke, direktør i PreMed.

PreMed, som er delvist ejet af det finske ambulanceselskab 9Lives, skal bemande ambulancer og drive basestationerne i to såkaldte geografiske delområder, mens Region Nordjylland skal stå for det samme i to andre delområder. Det er i øvrigt PreMeds ønske at etablere sig med yderligere ambulancedrift i andre danske regioner.

Det er Region Nordjylland, der skal koordinere den samlede præhospitale indsats. Det er derfor regionen, der skal afgøre hvordan ambulancerne fordeles for at sikre de nordjyske patienter bedst muligt.

Region Nordjylland ser frem til samarbejdet med den nye leverandør.

– Vi ser frem til at gå i gang med at sikre et fagligt og professionelt ambulanceberedskab i samarbejde med PreMed. Jeg er sikker på, at det nok skal blive et godt og fornuftigt samarbejde til gavn for patienterne, siger Ulla Astman.

Regionen skal også drive ambulancer
Udover PreMeds entre på det danske ambulancemarked, så skal Region Nordjylland som noget nyt også stå for drift og kørsel af ambulancerne.

– Det er en opgave, vi som region selvfølgelig er klar til at påtage os. Andre regioner har store erfaringer med egen drift af ambulancerne, så vi er helt trygge, ved den opgave der venter os. Foruden at vi selv skal drive ambulancer, så har regionen også valgt at tage et større ansvar for hele ambulanceberedskabet i regionen. Det betyder, at det er regionen selv der fra 2022 er ansvarlig for placering af ambulanceberedskaber og antallet af ambulancer, som skal være til rådighed. I dag har den opgave delvist ligget hos Falck, siger Ulla Astman.

Regionsrådsformanden forklarer, at det med den nye aftale er meningen, at responstiderne fortsat skal være lave og gerne være endnu lavere i visse dele af regionen. Samtidig bliver driften af den samlede ambulancetjeneste 26 millioner kroner billigere årligt, i forhold til den nuværende aftale regionen har med Falck.

– Kombinationen af en regional overtagelse af ambulancetjenesten og en ny privat leverandør er en god løsning – nordjyderne får en sikret og tryg responstid og med en privat aktør, er vi også sikret en god konkurrence fremadrettet på det her område, siger Ulla Astman.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'PreMed er ny dansk ambulanceleverandør fra næste år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger