Læserbrev: Skridt for skridt på vejen til bedre normeringer

Læserbrev: Skridt for skridt på vejen til bedre normeringer

19. februar 2021 - kl. 13:20 - af

Med skiftende flertal har vi taget handsken op de seneste tre år for at forbedre normeringerne i vores daginstitutioner. Der har ikke altid været absolut flertal for det i byrådet men SF og Socialdemokratiet har ved alle de seneste budgetvedtagelser stemt for en gradvis bedre normering for de mindste. Og det har været tiltrængt. Frederikshavn Kommune lå lavt placeret i forhold til andre kommuner. Derfor har det været en bunden opgave for os at forbedre forholdene. Ved seneste budgetvedtagelse blev der fra kommunen sat 7 mio. kr af, og med den tilhørende forældrebetaling medførte det en betragtelig forbedring af antallet af nærværende voksne for de mindste børn. Og det er det, det handler om. At de mindste får en tid i dagtilbud, som kan gøre en forskel og som kan udvikle og forberede barnet på den verden, der venter.

Vi har hele tiden ment, at løsningen i Frederikshavn kommunes situation kun var en ting: mere pædagogisk personale. Og det kan kun gå for langsomt! Vi kan ikke snakke os ud af problemet og vi kan ikke kompensere for færre hænder med smarte ”new Public management”-tilgange. Det er klart for os, at vi skal levere i forhold til hverdagsforbedrende normeringer, som vil give børnene en bedre start. Vi ser ingen anden vej, og vi har ikke forsøgt at skjule, at bedre normeringer er den eneste vej.

Med et bedre serviceniveau følger også en større forældrebetaling. Man kan allerede se det i de kommuner, som vi misundeligt kigger til i forhold til gode normeringer. Her er forældrebetalingen højere end i Frederikshavn Kommune. Heldigvis kommer vi forældre aldrig til at betale mere end 25 øre af hver krone, som bliver brugt på området. En stigning i forældrebetalingen er naturligvis en ekstra udgift for den enkelte, men det er også en indikator for, at kommunen bruger flere penge på dette vigtige område. Og så er vi glade for, at de forældre, som er ramt af arbejdsløshed eller andre ting kan tilbydes friplads ligesom søskende passes til den halve pris. Vi skal ikke efterlade nogen, som gerne vil være med i det fællesskab, som vores dagtilbud er pga. økonomiske vanskeligheder.

Vi tager tingene skridt for skridt og vi er slet ikke færdige endnu. Forholdene for de mindste skal stadig gradvist forbedres. Vi går det. Sammen. Også sammen med alle dem, som vil være med. Hver en krone og hver en dygtig medarbejder tæller.

Christina Lykke Eriksen(SF) og Anders Brandt Sørensen(S),
næstformand og formand for Børne&Ungdomsudvalget

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Skridt for skridt på vejen til bedre normeringer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger