Venstre siger nej til endnu en takststigning

Gruppeformand for Venstre, Mette Hardam.

Venstre siger nej til endnu en takststigning

19. februar 2021 - kl. 15:38 - af

Socialdemokraterne og SF vil gerne fremstå som om, at de har patent på, at ”kæres om de små”, men det er også en mærkesag for Venstre. Venstre er ligeså optaget af, at vores yngste skal have den bedst tænkelige start i institutionernes verden, men vi er også optaget af familiernes økonomi.  

Frederikshavn Kommune forventer at modtage 1,3 mio. kr. ekstra fra statens pulje til indfasning af minimumsnormeringer – det er super godt og et løft, som skal anvendes til pædagogisk personale. 

Men det er ikke et krav, at forældrebetalingen skal gå med op. Hele udgangspunktet for udmøntning af midler til minimumsnormeringer for mindre end et år siden var jo netop, at det IKKE måtte udløse ændring i forældrebetaling og det princip er godt, synes Asger Mortensen. 

Venstre ved godt, at det historisk har været sådan, at forældrebetalingen i Frederikshavn Kommune svarer til 25% af de samlede driftsudgifter. Men fordi vi får flere penge fra staten er det fuldstændig op til os politisk at bestemme om forældrebetalingen skal gå med. Venstre synes at en stigning oveni den stigning, som trådte i kraft for mindre end 2 måneder siden, er at stramme den. 

På byrådsmødet blev det fremført, at det ”kun er 123 kr.” mere om måneden. Det er jo også ganske korrekt, at det kan lyde som en ganske lille ændring for en familie, når en vuggestueplads stiger med 123 kr. om måneden – det svarer jo netop kun lige til en pizza take away, men man glemmer blot i denne kontekst, at prisen allerede pr. 1. januar steg med næsten 10% i forhold til året før – eller næsten 300 kr. mere om måneden. Det vil sige, at vores børnefamilier med børn i vuggestue pr. 1. juni skal betale kr. 405 mere pr. måned i forhold til 2020. (4.455 kr. mere pr. år). Det er da en stigning der kan mærkes – oveni en usikker verden, hvor nogle har mistet jobbet, andre privatansatte har set sig nødsaget til at gå ned i tid eller løn, for blot at bibeholde jobbet siger gruppeformand Mette Hardam. 

Venstre kæres om de små, men synes familierne tegnebog skal spares i denne omgang. 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre siger nej til endnu en takststigning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger