Glæde i Blå Kors: Alle vores genbrugsbutikker er klar til genåbning

De frivillige er klar til at tage imod kunderne og glæder sig til at komme i gang med at indsamle penge til Blå Kors igen.

Glæde i Blå Kors: Alle vores genbrugsbutikker er klar til genåbning

28. februar 2021 - kl. 8:17 - af

Mandag den 1. marts vil de første af Blå Kors’ 55 genbrugsbutikker åbne igen. Genåbningen, der sker med fokus på sikkerheden, vækker stor glæde efter en tid med store økonomiske tab.

Det er både med stor glæde og med stor respekt for myndighedernes anvisninger, at Blå Kors’ genbrugsbutikker igen slår dørene op for kunder rundt i hele landet.

Det har store økonomiske konsekvenser for en organisation som Blå Kors Danmark at gå glip af indtægter fra genbrugsbutikkerne, derfor vækker genåbningen naturligt nok stor glæde.

“Det er vigtigt for os at understrege, at vi ikke vil løbe nogen risiko i forhold til sikkerheden i vores butikker, men vi er utroligt glade for, at vi nu kan åbne igen efter en periode med et voldsomt økonomisk tab – og vores frivillige er i den grad også klar til at komme i gang igen,” siger Thomas Røddik, der er kommunikationschef i Blå Kors Danmark.

Alt overskuddet fra genbrugsbutikkerne går direkte til Blå Kors Danmarks arbejde blandt udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

Fokus på sikkerhed

I Blå Kors’ 55 genbrugsbutikker vil kunderne blive mødt af en lang række sikkerhedsforanstaltninger, som håndsprit ved indgangene, afstandsmarkører på gulvene og kasseværn af plexiglas ved kasseapparaterne.

“Vi gør som organisation det, at vi stiller værnemidler til rådighed og indfører de nødvendige restriktioner. Det afgørende er, at vores frivillige og vores kunder føler sig trygge, og at vi, så vidt det overhovedet er muligt, ikke er med til at starte nye smittekæder,” siger Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug.

Hver butik vil også have mindst én corona-vagt, som sørger for, at der altid er håndsprit, at der bliver holdt afstand, og at der ikke er for mange i butikken ad gangen.

Sundhedsmyndighedernes krav er, at der alt efter butikkens størrelse må være 1 kunde pr. 10 m2 eller pr. 20 m2. De enkelte genbrugsbutikker vil skilte med, hvor mange kunder der må være i butikken ad gangen.

De fleste butikker vil åbne mandag den 1. marts, mens de sidste bliver klar tirsdag den 2. marts.

Fakta om Blå Kors’ genbrugsbutikker

Blå Kors driver i dag 55 genbrugsbutikker og webshoppen lidtsmartere.dk. I butikkerne kan man købe tøj, ting og nogle steder også møbler, som er blevet doneret.

Overskuddet fra butikkerne går til at hjælpe udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

Butikkerne drives af 2.300 frivillige.

Læs mere på www.blaakorsgenbrug.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Glæde i Blå Kors: Alle vores genbrugsbutikker er klar til genåbning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger