Frederikshavn Kommune investerer i miljøvenlige transportmidler

Frederikshavn Kommune investerer i miljøvenlige transportmidler

1. marts 2021 - kl. 8:49 - af

Borgmester Birgit Stenbak Hansen havde fornyligt fornøjelsen af at modtage Frederikshavn Kommunes nye investering – el-biler til brug i driften.

I 2007 indgik Frederikshavn Kommune aftale om at blive Klimakommune. Her forpligtede kommunen sig til at mindske sin CO2-udledning med minimum 3% årligt frem til år 2025. For at realisere kommunens målsætning som klimakommune og tilhænger af FN’s verdensmål, så fortsættes arbejdet med blandt andet fokus på at nedsætte kommunens brændstofforbrug til transport.

I slutningen af 2020 fik Ejendomscenteret i Frederikshavn Kommune leveret to nye el-biler til brug i rengøringsfunktionen. Rengøringsmedarbejderne blev dermed godt kørende og kan komme rundt i hele kommunen, da bilerne kan køre omkring 300 km pü en fuld opladning.

Nu er Ejendomscenteret igen klar til at tage endnu to nye miljøvenlige el-biler i brug. Det var borgmester Birgit S. Hansen, som modtog de to biler, som skal bruges af personalet i Drift og Vedligehold.

”Som Danmarks første klimakommune har vi høje klimaambitioner i Frederikshavn Kommune. Vi sætter store mål for os selv, men de er samtidig realistiske, når vi er villige til at investere bæredygtigt og klimabevidst. I flere af kommunens afdelinger er kørsel en nødvendighed, derfor er det glædeligt, når vi også her kan benytte klimavenlige alternativer, så vi miljøvenligt kan forsætte vores arbejde med at servicere kommunens borgere.” siger Birgit Stenbak Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune

Den ene af el-bilerne til driften skal indgü i det daglige arbejde hos de tekniske servicemedarbejdere i kommunens Skagen-Team, hvor den anden skal benyttes til opgaver af medarbejderne i Skoledistrikt Øst.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune investerer i miljøvenlige transportmidler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger