Borgmester Birgit S. Hansen: Forudsigelighed

Borgmester Birgit S. Hansen: Forudsigelighed

5. marts 2021 - kl. 11:56 - af

Hvor ville det være rart, hvis der var mere forudsigelighed i forhold til:
Hvor kan man blive testet for Corona, og er det svælg eller næsepodning?
Hvor kan man blive vaccineret?
Og hvilken dato?
Hvordan booker man tid?

Det er ikke for at fralægge ansvar, men det er ikke en kommunal opgave. Vi får dog rigtigt mange henvendelser om test og vacciner. Det kan jeg i den grad godt forstå. Og kommunen forsøger at svare, hvor vi kan, men ikke mindst giver vi alle spørgsmål og kritik fra vores borgere og virksomheder videre, ligesom vi holder presset for flere test- og vaccinationssteder i vores Kommune.

Kommunen hjælper med at kontakte de ældste borgere (målgruppe 2, 65+ som modtager praktisk bistand og personlig pleje og målgruppe 3 +85-årige), der indkaldes til Corona vaccination, så man ikke oplever at miste tid, hvis man ikke har fået set i e-boks eller ikke har set brevet i postkassen. Vi hjælper også med at anvise test-og vaccinationsteder i vores kommune, og vi hejser gentagne gange flaget, at det er vigtigt med test- og vavccinsteder tæt på borgerne. Kommunen sætter personale på til at hjælpe med det praktiske på vaccinationsstederne, når de ældste borgere skal vaccineres, selvom det er en regional opgave at vaccinere. Det gør vi fordi, vi meget gerne vil bidrage til, at det går mere gelinde. For der er tvivl og usikkerhed, når test strategier ændres, og når der er så lidt forudsigelighed om, hvornår vaccinerne kommer, og når teststrategier jævnligt ændres fra national side, som f.eks. lige er sket i forhold til virksomhederne mulighed for at få testere ud.

I dag har vi haft borgmestermøde med regionen. Her aftalte vi, at informationsniveauet skal op.
Der er i den grad nødvendigt, når der er så lidt forudsigelighed.
Massiv testning, smitteopsporing og vaccination er vejen frem, så vi kan få mere åbnet i vores land. Det for det skal vi! Have genåbnet.
Og vejen derhen skal vi prøve at gøre mere logisk.
Højt kommunikationsniveau er afgørende.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmester Birgit S. Hansen: Forudsigelighed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger