Fordeling af en million ekstra til fritidsklubber

Fordeling af en million ekstra til fritidsklubber

6. marts 2021 - kl. 7:36 - af

I det kommunale budget for 2021 er der afsat ekstra 1,1 mio. kr. til fordeling mellem klubberne i henholdsvis SĂŚby, Frederikshavn og Skagen.

Midlerne kan anvendes til en forøgelse af personale i eftermiddagsklubberne, sü der kan laves nye spÌndende aktiviteter og forskellige projekter.
Børne- og Ungdomsudvalget skal pü udvalgets nÌste møde den 9. marts tage stilling til en fordeling af pengene.

Børne- og ungdomsudvalget har tidligere besluttet at gü i dialog med klubberne for at indsamle den nødvendige baggrundsviden for udmøntning af midlerne. Pü tre separate dialogmøder med de respektive klubber har der vÌret fokus pü at skabe større kendskab til klubbernes hverdag, deres nuvÌrende aktiviteter og deres tanker om fremtidige indsatser, der kommer til at afspejle sig i et intensiveret samarbejde med skolerne, foreningerne og det omkringliggende samfund.

I forbindelse med disse samarbejder arbejdes der samtidig med at inddrage perspektiver fra FN´s VerdensmĂĽl – herunder mĂĽl 11, ”BĂŚredygtige byer og lokalsamfund”.
Pü dialogmøderne har klubbernes bestyrelser givet udvalget indblik i deres hverdagsaktiviteter og prioriteringer for det fremadrettede arbejde.

I Sæby Fritids- og Ungdomsklub vil der være fokus på det fortsatte samarbejde med skolen, samarbejde med foreningslivet, samarbejde med Sæby Søbad omkring anvendelse af udenomsarealer samt ”grejbanken”.

I Ungdomshuset Sct. Laurentiusvej i Skagen vil der vÌre fokus pü det fortsatte samarbejde med skolen, samarbejde med foreningslivet, samarbejde med Kappelborg samt aktiviteter ud af huset for alle børn og unge.

I HotSpot i Frederikshavn vil der vĂŚre fokus pĂĽ det fortsatte samarbejde med skolen, rekruttering af nye medlemmer, aktiviteter ud af huset samt aktiviteter for de ĂŚldste unge i aftenklubtilbuddet.

Hvis midlerne fordeles efter antal potentielle børn pr. 1. august 2020 vil fordelingen se süledes ud: HotSpot, Frederikshavn: 675.706 kr. SÌby Fritids- og Ungdomsklub, SÌby: 228.033 kr. Ungdomshuset Sct. Laurentiusvej, Skagen: 127.112 kr. Herudover vil Bødkergürden i Østervrü, som er en selvejende daginstitution med tilbud om fritidsklub, blive tildelt 65.183 kr.

Modellen er den samme tildelingsmodel, som anvendes til fordeling af klubbernes resurser i dag. Ved at anvende den nuvÌrende tildelingsmodel gives klubberne samme vilkür og betingelser for at arbejde med de indsatsomrüder, som er drøftet med udvalget pü dialogmøderne.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fordeling af en million ekstra til fritidsklubber' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger