√Öbent brev til statsminister Mette Frederiksen fra Danmarks kulturliv

Arena Nord og Det Musiske Hus er medunderskriver på brevet til statsministeren .

√Öbent brev til statsminister Mette Frederiksen fra Danmarks kulturliv

10. marts 2021 - kl. 12:15 - af

Kære statsminister Mette Frederiksen.

Genåbningen af Danmark er begyndt, og vaccinerne rulles ud. Det er gode nyheder. Foråret er på vej, og Danmarks kulturliv står klar med masser af oplevelser til befolkningen i vores land. Men vi har brug for lys for enden af tunnelen.

Under corona-nedlukningen har borgerne oplevet, hvor meget de savner museerne, koncerterne, bibliotekerne og teatrene. De store f√łlelser og de n√¶re, lokale f√¶llesskaber. Et rigt og mangfoldigt kunst- og kulturliv.

For et år siden, den 11. marts 2020, bad du os om at lukke Danmark ned. Nu har vi brug for at vide, hvad dine planer for genåbning er.

Vi ved godt, at hele kulturlivet ikke st√•r f√łrst i gen√•bningsk√łen. Men vi har alle m√¶rket, hvor vigtig kulturen er for f√¶llesskab, personlig trivsel og mental sundhed.

Derfor har vi brug for en plan, så vi kan forberede os på, at vores millioner af publikummer kan vende trygt tilbage til den kultur, de længes efter.

Den kultur, der lever, √•nder og udfolder sig ude i virkeligheden blandt andre mennesker ‚Äď p√• scenerne, i kulturhusene og p√• museerne ‚Äď blandt mennesker og langt v√¶k fra de sk√¶rme, de fleste af os har set os blinde p√•.

En plan, som sikrer, at kulturen stadig kan g√łre sit for samfundet. For vores demokratiske dannelse og de v√¶rdier og den kulturarv, der binder os sammen ‚Äď nationalt og lokalt.

S√¶rligt for b√łrnene og de unge er kulturen vigtig. Kulturen danner, uddanner, skaber f√¶llesskab og oplevelser, der former for livet.

De hundredvis af lokale kulturinstitutioner og de tusindvis af mennesker, der befolker dem, bidrager til, at de næste generationer kan innovere, tænke kreativt og reflektere. De skaber gejst og selvværd, involvering og engagement.

Vi er de rum, der skaber plads til fælles refleksion og bygger bro mellem mennesker. Vi styrker sammenhængskraften.

Derfor har vi ogs√• brug for en plan, der sikrer, at kulturinstitutionernes √łkonomi kan blive b√¶redygtig igen. Et langsigtet √łkonomisk sikkerhedsnet, der skaber ro indtil de sidste corona-restriktioner forsvinder.

Vi har brug for at mindske afstanden til hinanden og stå sammen igen.

Så hjælp hele Danmark. Giv os optimisme og håb med en genåbningsplan, så kulturlivet kan stå klar med åbne arme, der kan favne og samle os alle.

Med venlig hilsen
Danmarks kulturliv, repræsentanter for mere end 500 kulturinstitutioner i Danmark

Fra kulturlivets organisationer:
Dansk Teater, Dansk Live, Danske Koncert og Kulturhuse, Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner, Organisationen Danske Museer, Danmarks Biblioteksforening.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '√Öbent brev til statsminister Mette Frederiksen fra Danmarks kulturliv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger