Hvad skal de næste år gå med?

Hvad skal de næste år gå med?

10. marts 2021 - kl. 13:05 - af

I onsdags havde jeg samtale med en chef og en journalist fra DR. De tager “en runde” i de 11 nordjyske kommuner op til kommunalvalget.

De stillede centrale spørgsmål, og bagefter tænkte jeg, at de svar jeg gav, bør borgerne og erhvervet i kommunen høre.

De spurgte: er valgkampen i gang? Svaret er ja. Det er helt naturligt. Med et kommunalvalg til november skal vi positionere os, så man kender forskellen.

De spurgte: Hvad er du som borgmester mest glad for i denne periode? Jeg nævnte: økonomisk genopretning af kommunens økonomi, for det er så essentielt for at køre nogenlunde sikker og stabil drift, og fundamentet for, at vi kan udvikle og prioritere. Der kommer en tid efter coronakrisen, hvor det igen er aktuelt. Jeg er stolt af et samlet byråd om budget 2021. Det er et stærkt grundlag. Og jeg glad for, at vi har kunne prioritere 0-5års-området med flere penge og dermed flere hænder. Jeg er stolt af kommunens ansatte, og borgernes og erhvervslivets ageren i en krisetid. Der har været brug for seriøsitet og fornuft i navigeringen igennem sundhedskrisen – og den har aldrig manglet.

Jeg kunne også nævne byggemodning, mere asfalt til veje og cykelstier, biodiversitet, klimaplan, investeringerne i vores havne og meget mere. Jeg er også glad for det gode samarbejde med erhvervslivet for sammen at skabe rammerne for vækst.

Nå, så kom det store spørgsmål fra journalisten: Hvad skal næste periode gå med? Svaret er prioritering af 0-5års-området, prioritering af ældreområdet, processen/samarbejdet om styrkelse af det lokale ejerskab i de enkelte skoleafdelinger, vækst på turismen, konsolidering af økonomien (vi skal ikke sætte sikker drift over styr), helhedsplanlægning af udviklingen (byggegrunde, veje, lys, stier), et gear op i forhold til distriktsudvikling og meget, meget mere. Men de endelige prioriteringer laver vi sammen med borgerne, erhvervslivet, ansatte, de andre partier, medlemmerne af partierne, foreningslivet, de frivillige – kort sagt alle der vil. For mange mener noget, og det er udtryk for et stort engagement. Kommune betyder fællesskab. Har jeg sagt det før?

Rigtig god valgkamp når det for alvor går i gang.

PS. Chefen og journalisten, jeg talte med, planlægger dækning af valget med udgangspunkt i, hvad borgerne vil, og ikke hvad politikerne vil. Det lyder klogt.

Med venlig hilsen

Birgit S. Hansen

Borgmester

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvad skal de næste år gå med?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger