Østerby Landsbyråd på Læsø vinder Nordjyske Banks foreningspris

Østerby Landsbyråd på Læsø vinder Nordjyske Banks foreningspris

12. marts 2021 - kl. 9:10 - af

Det gode sammenhold i de nordjyske lokalforeninger hyldes for tredje år i træk med Nordjyske Banks foreningspris. Et år med corona har i særlig grad understreget behovet for stærke fællesskaber. Blandt de tre foreningsvindere i 2021 er Østerby Landsbyråd på Læsø, som nu kan glæde sig over en pengepræmie på 33.333 kroner, der følger med prisen. Pengene skal gå til en ny badebro, som kan bruges af alle på øen.

I 2019 lancerede Nordjyske Bank en ny foreningspris, der skal belønne det gode sammenhold i de nordjyske lokalforeninger. Prisen hylder blandt andet foreninger, som har skabt et positivt sammenhold for foreningernes medlemmer eller for lokalområdet – et sammenhold, som har været stærkt udfordret af coronapandemien igennem det seneste år.

Ikke desto mindre kårer Nordjyske Bank for tredje år i træk motionsklubber, sociale, velgørende og andre lokalforeninger i Nordjylland med Foreningsprisen 2021 og en dertilhørende pengepræmie på samlet 100.000 kroner, som fordeles mellem tre vindere.

– Foreningsprisen skal bidrage til at sætte fokus på og bakke op om det gode foreningsliv, der blomstrer rundt omkring i hele Nordjylland, og som har betydning for rigtig mange nordjyders hverdag. Efter et år med corona, hvor mange foreningsaktiviteter ligesom resten af samfundet har været udfordret af blandt andet forsamlingsforbud, er det vigtigere end nogensinde at hylde det gode, værdifulde og ofte frivillige foreningsarbejde, som foregår rundt i hele Nordjylland, fortæller afdelingsdirektør i Nordjyske Bank Læsø, Jesper Jensen.

Den ene af de tre vindere i 2021 er Østerby Landsbyråd på Læsø, som belønnes med prisen og en pengepræmie på 33.333 kroner.

– Vi er simpelthen så glade for prisen. Alle i bestyrelsen blev ellevilde, da jeg fortalte dem den gode nyhed. Der er så mange, der bakker op om foreningen, og det er så dejligt at mærke, at vores arbejde batter noget. Det er virkelig overvældende, og vi er meget taknemmelige, lyder det fra indstiller og formand for Østerby Landsbyråd Karin Jønsson.

Østerby Landsbyråd har over 20 år på bagen og omkring 200 medlemmer. Foreningen holder til i Østerby Servicecenter, som drives af omkring 20 frivillige. I centret er der gratis aktiviteter for alle aldre, blandt andet pandekagedage for de yngste skoleelever, strikke- og knipleklubber, litteraturklub, foredrag, sportsturneringer og meget andet. Coronasituationen har dog sat en stor del af aktiviteterne på pause, men fællesskabet er blevet vedligeholdt.

– Centret og foreningen er først og fremmest omdrejningspunkt for socialt samvær, hvor alle er velkomne. Selv om foreningslivet har været meget udfordret i løbet af det seneste år på grund af corona, har vi stadig holdt konkakten i foreningen vedlige på Facebook, og når det har været muligt, har vi mødtes udenfor til fx et spil petanque og en kop kaffe. Vi har desuden søgt midler til endnu flere aktiviteter, blandt andet til etablering af en udendørs legeplads og multibane samt til at kunne invitere ældre enlige til sund aftensmad i centret, fortæller hun.

Pengepræmien, der følger med den nordjyske foreningspris, er også allerede afsat. Foreningen vil nemlig etablere en badebro ved den 100 meter lange badestrand, så alle på hele Læsø kan nyde en forfriskende dukkert.

Hele Nordjyllands pris
Nordjyderne har selv kunnet indstille og stemme på nordjyske foreninger til Foreningsprisen 2021 via hjemmesiden Foreningspris.dk. De ti lokalforeninger med flest stemmer fra nordjyderne er sammen med yderligere ti lokalforeninger, som er udvalgt blandt indstillingerne, gået videre til finalen, der nu er blevet afgjort af en uafhængig dommerkomité. Og her var det især Østerby Landsbyråds evne til at samle alle i lokalområdet, der overbeviste dommerkomitéen:

– Østerby Landsbyråd har imponeret os med deres mange forskellige aktiviteter, som tilgodeser både unge og ældre borgere. Deres store frivillige indsats er helt afgørende for det sociale sammenhold i byen. Det er et virkelig godt eksempel på, hvor langt man kan komme med gode, lokale kræfter, som arbejder til gavn for fællesskabet. Vi glæder os til at følge etableringen af badebroen, som kan komme alle på Læsø til god gavn, siger afdelingsdirektør Jesper Jensen.

Fælles for alle indstillede foreninger til prisen er de nordjyske rødder, og at foreningerne har udvist initiativ eller skabt positivt sammenhold for foreningens medlemmer eller i lokalområdet. Kandidaterne har igen i år været meget forskellige og spænder fra gymnastik- og e-sportsforeninger over sociale tiltag, skuespil og lokalhistoriske fællesskaber.

– Vi har i år haft 81 indstillinger til Foreningsprisen, og det viser os, at der fortsat og trods corona er et godt foreningsliv rundt omkring i Nordjylland, som mange sætter pris på. Hos Nordjyske Bank er vi stolte over at fortsætte bankens tradition for at støtte foreningslivet – ikke alene i form af foreningsprisen, men også de cirka 1.400 foreninger, som vi hvert år giver en økonomisk håndsrækning, slutter Jesper Jensen.

Foruden Østerby Landsbyråd er også Social Sundhed Aalborg og Løkken Surf Klub blevet hyldet med den nordjyske foreningspris i år.

Kriterier for prisen

  • Foreningen har sit virke og sine medlemmer i Region Nordjylland
  • Foreningen har sit formål indenfor det kulturelle, det sportslige, det sociale eller velgørende område
  • Foreningen har det forløbne år udvist initiativ, resultater og/eller har skabt positivt sammenhold for foreningens medlemmer eller lokalområde.

Dommerkomitéens medlemmer:

  • Per Hornum Malmberg, direktør for Arena Nord i Frederikshavn
  • Karen Marie Hovmøller, advokat og partner hos Hovmøller & Thorup og formand for bestyrelsen i Gestus Nord
  • Birgit Christensen, formand for Fortuna i Hjørring
  • Klaus Nielsen, frivillig og ildsjæl fra Dybvad
  • Lars Sennels, teaterdirektør i Vendsyssel Teater i Hjørring
  • Lasse Rich Henningsen, administrerende direktør i Musikkens Hus i Aalborg
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Østerby Landsbyråd på Læsø vinder Nordjyske Banks foreningspris' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger