Nu kommer der vaccine-invitation ud til ældre i målgruppe 7

Nu kommer der vaccine-invitation ud til ældre i målgruppe 7

14. marts 2021 - kl. 9:23 - af

Region Nordjylland er klar til i næste uge at tage hul på målgruppe 7, som bliver tilbudt vacciner fra Pfizer/Biontech. Tjek din post og få hjælp til at booke en tid. 

Ny målgruppe startes op
Region Nordjylland er klar til at gå videre i rækken af målgrupper, som skal tilbydes vaccination.

Nu bliver borgere i målgruppe 7 inviteret til at få første stik. Det er folk mellem 80 og 84 år. Der bliver løbende lagt tider ud til vaccination i næste uge på vacciner.dk, og som tidligere opfordrer Region Nordjylland familie og venner til at hjælpe de ældre med at få tjekket e-Boks eller den fysiske post og hjælpe dem til at få booket tid til vaccination.

Målgruppen omfatter cirka 15.000 borgere, men regionen inviterer i første omgang kun cirka 8.200 nordjyske borgere – det er alle nordjyder født i 1937, 1938 og 1939. Der vil blive vaccineret med Pfizer/Biontech.  

– Jeg ved, at rigtig mange i målgruppen har set frem til, at vi endelig kan tilbyde dem stikket. Vi ville gerne have startet med at vaccinere endnu flere, men det har det midlertidige stop af AstraZeneca-vaccinen sat en kæp i hjulet for, siger Jan Nybo, overlæge og chef for regionens Covid-19 test- og vaccinationsindsats. 

Jan Nybo fortæller, at man løbende vil lægge tider ud for de næste 3 til 4 uger, og at man i første omgang vaccinerer i Aalborg, Hjørring, Hobro, Frederikshavn, Thisted og Aars. Der vil derfor være mange tider her i de næste par uger.

Fra sidst i uge 12 vil man have mulighed for at blive vaccineret i Skørping, Nykøbing, Brønderslev og Brovst, så hvis borgerne i nærheden af disse steder, kan vente et stykke tid, så kommer der vaccinationsmuligheder tæt på. Tiderne på vacciner.dk vil løbende blive lagt ud de kommende dage – så hvis ikke man kan finde en tid til vaccination lige nu og her, anbefales det at prøve dagen efter.

Bestilling sker via www.vacciner.dk – har man ikke NemID, kan man bestille tid via regionen på 9764 8463.

Nordjylland er godt med på vaccineindsatsen
Region Nordjylland holder en god fremdrift i vaccinationsopgaven, og er den region, som procentuelt har vaccineret flest borgere. Som det også er gældende for de øvrige regioner, lægger mængden af vacciner dog en begrænsning på, hvor mange borgere, der kan inviteres til vaccination.

I målgruppe 5 er der på nuværende tidspunkt givet første stik til lidt over 10.000 inviterede. I alt er der cirka 14.500 nordjyder udpeget i gruppen, som defineres af personer med tilstande og sygdomme, som medfører særlig øget risiko for alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med covid-19.

For målgruppen af ældre over 85 år – målgruppe 3 – er der givet mindst et vaccinestik til cirka 91 procent af de inviterede. Det svarer til lidt over 10.000 personer.

For målgruppe 2, der består af ældre over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk bistand i eget hjem, er 68 procent færdigvaccineret, og 84 procent af de cirka 6300 inviterede nordjyske borgere har fået første vaccinestik.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu kommer der vaccine-invitation ud til ældre i målgruppe 7' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger