Boom i katteforsikringer under corona

Boom i katteforsikringer under corona

16. marts 2021 - kl. 8:08 - af

Mange danskere har brugt det seneste år under corona til at få sig et kæledyr. Og nu er det ikke bare hunden, men også menneskets “næstbedste ven” der bliver forsikret. Siden corona-nedlukningen i marts sidste år har danskerne købt næsten 70 pct. flere sygeforsikringer til katte end samme periode året før. Det viser en ny opgørelse fra landets næststørste forsikringsselskab Topdanmark.

“Corona-nedlukningen har givet mange familier mulighed for få et kæledyr og tage sig godt af det nye familiemedlem, som særligt i starten kræver meget opmærksomhed. Vi oplever i øjeblikket en meget stor interesse for at sikre de nye kæledyr, hvis de skulle blive syge”, siger Carsten Elmose, privatkundedirektør i Topdanmark.

Topdanmark sælger stadig flest forsikringer til hunde, men nu vil danskerne også forsikre deres katte. Fra marts 2020 til marts 2021 er antallet af solgte sygeforsikringer til katte steget med 69 pct. sammenlignet med samme periode året før.

”Som noget nyt er det ikke bare hunden, som danskerne gerne vil forsikre. Det seneste år har markant flere af vores kunder også købt en sygeforsikring til deres kat”, siger Carsten Elmose og fortsætter:

“Vi ser udviklingen med flere sygeforsikringer til kæledyr som del af en tendens, hvor danskerne udover at forsikre deres ting i endnu højere grad end før også vil sikre sig mod sygdom”, siger han.

Flere skader på kæledyr
I takt med at flere får en kæledyrsforsikring har flere også haft brug for forsikringen. Antallet af skader på kæledyr er fra marts 2020 til marts 2021 steget med 17 pct. sammenlignet med samme periode året før viser tal fra Topdanmark.

Sygeforsikringer til hunde og katte dækker dyrlægeudgifterne, hvis kæledyret bliver syg eller kommer til skade – eksempelvis hvis den hvis den bliver påkørt, får maveinfektion eller brækker et ben.

Forsikringen kan også dække tandskader på blivende tænder (ikke tyggeskader) og aflivning og kremering efter en dækket sygdom eller skade.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Boom i katteforsikringer under corona' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger