Legepladser får en tiltrængt corona-makeover

Legepladser får en tiltrængt corona-makeover

18. marts 2021 - kl. 9:37 - af

Der er nok aldrig blevet taget så mange rutsjebaneture, klatret så mange meter på legestativerne og gynget så massivt på Frederikshavn Kommunes legepladser, som der er blevet i det forgange corona-år. Derfor er det også et enigt Økonomiudvalg, der nu sender flere penge mod renovering og opdatering af flere af kommunens legepladser.

Der er godt nyt til børnene i både daginstitutioner og på skoler i Frederikshavn Kommune. For tre millioner kroner opgradering af legepladser, legeredskaber og udendørs læringsmuligheder er der på vej.

Blandt andet kan børnene i Børnehaven Mattisborgen i Skagen se frem til en motorikbane. I Øster Dahl Børnehave vil hverken sol eller regn fremover være en hindring for, at børnene og pædagogerne kan nyde madpakkerne udendørs på deres nye overdækkede område. Og på Ålbæk Skoleafdeling skal der både etableres en ottekantet multibane i skolegården og et multiklatrestativ på legepladsen. For de ældste elever på Ungdomsskolen i Frederikshavn skal der laves bålhytte og muligheder for at komme tættere på vandet.

– Corona-tiden stiller større krav til udearealerne på skolerne og dagtilbuddene, fordi børn, pædagoger og lærere skal tilbringe dagene udenfor. Så det er vigtigt, at vi sørger for, at de fysiske rammer kan følge med al den innovation og omstillingsparathed, som jeg synes både personale, og sådan set også børnene og de unge udviser os andre. Så det er kun rimeligt, at vi prøver at give lidt igen,” siger Frederikshavn Kommunes borgmester og formand for Økonomiudvalget, Birgit S. Hansen

Læring i første sandkasse-række
Det er skolerne og daginstitutionerne selv der har budt ind med ting, de gerne vil have forbedret, og det er faktisk lykkes at imødekomme alle ønsker inden for budgettet. Men renoveringen handler ikke kun om gyngeture og nye skovle. Nu tænkes der læring helt ud på første sandkasse-række:

– Vi ønsker ikke kun at have fokus på de traditionelle legeredskaber, for det er mindst lige så vigtigt, at vores udearealer indbyder til læring og styrkelse af børnenes motoriske udvikling. Vi er derfor glade for, at vores ønsker er blevet mødt, siger John Høst Sørensen, distriktsleder i dagtilbudsdistrikt Nord.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Legepladser får en tiltrængt corona-makeover' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger