Bibliotekets kreaposer er populære

Bibliotekets kreaposer er populære

21. marts 2021 - kl. 11:36 - af

Bibliotekerne i Frederikshavn Kommune er tæt på at have udleveret 1600 kreaposer, som har glædet og inspireret børn og familier til at slippe kreativiteten løs i en tid med restriktioner, hjemmeundervisning og afsavn.

200 gratis kreaposer er endnu en gang på vej ud fra Bibliotek & Borgerservice – denne gang med et påsketema. Siden sommerferien 2020, hvor de første poser blev udleveret, er bibliotekerne tæt på at have udleveret 1.600 kreaposerne med vidt forskellige temaer. – Vi begyndte at lave de første coronasikrede kreaposer til sommerferien i forbindelse med et arrangement på bibliotekerne. Det samme gjorde vi i efterårsferien og til jul, men undervejs lukkede restriktionerne bibliotekerne ned, så i stedet for udleverede vi kreaposerne som et 2Go-krea-arrangement. Det fik vi efterfølgende så meget positiv respons på, at vi har fortsat med at lave poserne op til helligdage og skoleferier, forklarer Stephanie Ann Nielsen fra Frederikshavn Bibliotek.

Poserne indeholder forskelligt materiale, der lægger op til at slippe fantasien løs i familierne. De ældste børn kan sikkert selv, men de yngste kan godt få brug for lidt hjælp, og så er hele familien måske lige pludselig involveret, fortsætter Stephanie. I de fleste poser har vi lagt lidt vejledninger og produceret små instruktionsvideoer til vores Facebookside, men ellers er der jo frit spil, hvis man selv har en god ide til, hvordan posens indhold kan komme i spil.

Vores håb med kreaposerne er, at de kan være med til at give familierne og børnene et lille afbræk i en dagligdag med hjemmeskole, hjemmearbejdspladser osv., og noget tyder på, at vi er lykkedes med vores projekt, når vi lytter til de tilbagemeldinger, vi har fået. Forældrene er begejstret for initiativet og børnene er glade for udfordringerne. Det giver jo os et klart signal om, at det er umagen værd, når vi sidder og planlægger og pakker poserne.

Set fra et biblioteksmæssigt synspunkt, så har vi fået kontakt til rigtig mange skønne børnefamilier, og dem håber vi på, at vi også får at se, når vi engang åbner bibliotekerne igen.

Altså uden at prale, for det gør vi jo ikke heroppe i Nordjylland, så synes vi da selv, at det er blevet en stor succes, lyder det med et smil. Som skrevet tidligere, så har vi snart udleveret 1600 poser, og hver gang har de være ”udsolgt”. Til fastelavn, hvor vi lavede små poser med fastelavnsris og masker, da var poserne væk på én time.

Her til påske har vi lavet dobbelt så mange poser, som kan afhentes i vores 2Go-åbningstid mandag og tirsdag i ugen før påske, oplyser Stephanie. Vi sørger for, at de står uden for døren ved udleveringsstederne, så man bare kan komme forbi og hente en pose, lyder opfordringen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bibliotekets kreaposer er populære' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger