Det betyder fortsat AstraZeneca-pausering i Region Nordjylland

Det betyder fortsat AstraZeneca-pausering i Region Nordjylland

26. marts 2021 - kl. 7:24 - af

Alle planlagte tider med AstraZeneca de næste 3 uger aflyses i Region Nordjylland. Det sker som følge af den fortsatte pausering af AstraZeneca-vaccinen.

Mindst 10.000 aflyste tider
Pauseringen af AstraZeneca-vaccinen fortsætter som udgangspunkt i yderligere tre uger. Det betyder, at Region Nordjylland aflyser en række tider for vaccination.

Der er tale om mindst 10.000 tider, som alle var planlagte tider til 2. vaccination. Alle, der får aflyst en tid, er personale i målgruppe fire – det vil sige sundhedsfagligt frontpersonale fra både Region Nordjylland, de nordjyske kommuner og private sundhedsaktører.

– Vi har gemt alle vores AstraZeneca-vacciner. Så hvis der bliver åbnet op for vaccination inden for de næste 3 uger, så vil alle der mangler at få 2. vaccinationsstik, stadig kunne få det inden for det anbefalede interval på 12 uger mellem 1.  og 2. vaccination, siger Jan Nybo, overlæge og chef for regionens Covid-19 test- og vaccinationsindsats.

Ifølge Sundhedsstyrelsens udmeldinger så vil dem der venter på 1. eller 2. vaccination med AstraZeneca ikke blive tilbudt en anden vaccine på nuværende tidspunkt. Hvis AstraZeneca-vaccinen ikke bliver sat på markedet igen, så vil man skulle starte op i et nyt vaccinationsforløb med en ny type vaccine.

– Man kan i udgangspunktet ikke selv vælge hvilken vaccine man får. Men man kan altid sige nej til vaccinen og så vil man stadig være berettiget til en vaccine på et senere tidspunkt – det bliver så med de vacciner, der bliver tilbudt på det senere tidspunkt, siger Jan Nybo.

Han fortæller desuden, at planerne for Pfizer- og Modernavaccination fortsætter ufortrødent. I de kommende uger ankommer der store mængder af disse vacciner til Danmark, så ifølge Jan Nybo er der stadig godt gang i den nordjyske vaccinationsindsats.

11,8 procent af nordjyderne har påbegyndt en vaccination, og Region Nordjylland er dermed den region, som har vaccineret procentuelt flest borgere.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det betyder fortsat AstraZeneca-pausering i Region Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger