9 ud af 10 nordjyder er meget tilfredse med hospitalsbehandlingen

9 ud af 10 nordjyder er meget tilfredse med hospitalsbehandlingen

4. april 2021 - kl. 8:15 - af

Hele 9 ud af 10 patienter med fysiske sygdomme er i høj grad tilfredse med behandlingen i Region Nordjylland – og endnu flere er tilfredse med personalet. Det gør Region Nordjylland til regionen med de mest tilfredse patienter.

Stor anerkendelse af personalets indsats
Der er fortsat høj tilfredshed med behandlingen og plejen pü de nordjyske hospitaler. Det viser en landsdÌkkende undersøgelse, som har undersøgt patienternes oplevelser med sundhedsvÌsenet.

Eksempelvis er over 9 ud af 10 patienter med fysiske sygdomme i høj eller meget høj grad tilfredse med den samlede behandling og pleje, som de har modtaget pü de nordjyske hospitaler. Patienterne er allermest tilfredse med personalet, og 94 procent angiver, at de i høj eller meget høj grad synes, at personalet er venligt og imødekommende.

– Det er jo et kĂŚmpe skulderklap til de tusindvis af medarbejdere i regionen, som hver dag gĂĽr pĂĽ arbejde for at skabe den bedste patientoplevelser for de mange tusinde patienter, som hvert ĂĽr kommer pĂĽ hospitalerne. Og undersøgelsen vidner ogsĂĽ om, at personalet løser deres kerneopgave – nemlig at sikre en god og professionel behandling og pleje. Det kan vi godt glĂŚde os over, siger formanden for Patientudvalget i Region Nordjylland, Henrik Buchhave (V).

Han tilføjer, at resultatet er sÌrligt tankevÌkkende, nür man ogsü tager den store indsats, som personalet har ydet i et coronaür, i betragtning. 

– PĂĽ trods af vi stĂĽr midt i en pandemi, som tĂŚrer pĂĽ mange ressourcer pĂĽ hospitalerne, sĂĽ er sundhedsvĂŚsnet stadig ĂĽbent, og vi behandler alle, der har behov. Det er godt at høre fra patienterne, at de ogsĂĽ alting pĂĽ trods, oplever at blive taget seriøst og er tilfredse med deres behandling, siger Henrik Buchhave.

De 18.793 nordjyske patienter med fysiske sygdomme, som er blevet spurgt i den landsdÌkkende undersøgelse, er blevet behandlet ambulant, akut eller med en indlÌggelse pü Aalborg Universitetshospital eller Regionshospital Nordjylland i løbet af efterüret 2020.

Ogsü tilfredshed blandt psykiatriske patienter  
Udover undersøgelsen blandt nordjyderne med fysiske sygdomme har også 872 nordjyske patienter i Psykiatrien givet deres mening til kende. Billedet her er det samme – der er overordnet set stor tilfredshed at spore. 78 procent af de adspurgte svarer, at de alt i alt er tilfredse med besøget eller indlæggelsen.

Og de psykiatriske patienter er i endnu højere grad tilfredse med personalet. Her angiver 93 procent, at de er blevet mødt af et venligt og imødekommende personale pü Psykiatriens hospitaler i Nordjylland.

Det glĂŚder formanden for Psykiatriudvalget i Region Nordjylland, Jette Ramskov (S).

– Det er nogle gode resultater, som vi skal arbejde videre med. Jeg er isĂŚr glad for, at resultaterne vidner om, at vi har et kompetent personale ansat. Men vi skal selvfølgelig ogsĂĽ drage lĂŚring ud af de her undersøgelser. Vi skal som politikere se pĂĽ, om der er noget vi skal tage yderligere hĂĽnd om. Det er for eksempel vigtigt, at patienterne og deres pĂĽrørende er medinddraget i egen sygdom og at vi fĂĽr taget hĂĽnd om patienterne fra start til slut, siger Jette Ramskov.

Hun fortÌller, at man i Psykiatrien ogsü har spurgt ind til pürørendes oplevelser, hvis en person under 18 ür har vÌret i behandling. Et godt samarbejde med de pürørende er nemlig en vigtig forudsÌtning for et godt forløb som patient. 82 procent af de pürørende er i høj eller meget høj grad tilfredse samlet set.

Om undersøgelsen
– Lidt over 20.000 nordjyder har deltaget i den landsdĂŚkkende undersøgelse, LUP (LandsdĂŚkkende Undersøgelse af Patientoplevelser)
– Undersøgelsen er foretaget pĂĽ samme vis i alle landets fem regioner.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '9 ud af 10 nordjyder er meget tilfredse med hospitalsbehandlingen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger