15 kommuner vil bringe Hærvejen op i international særklasse

15 kommuner vil bringe Hærvejen op i international særklasse

14. april 2021 - kl. 10:45 - af

Foreningen Udvikling Hærvejen danner en ny forening med samme navn, og opgraderer det tværkommunale samarbejde. Frederikshavn Kommune indgår i repræsentantskabet, der kommer til at bestå af borgmestrene fra de 15 hærvejskommuner.

Den har ligget der i hundreder og tusinder af år, den gamle hærvej, der som en hovedfærdselsåre bragte folk fra nær og fjern mod deres mål ude i verden. I dag er det første skridt taget til, at den gamle vej får nyt liv.

15 kommuner, der alle har deres beliggenhed ved Hærvejen, har taget initiativ til nyt samarbejde. Ganske vist blev foreningen etableret for fem år siden, men i dag blev den opløst for så igen en time efter at blive gendannet – nu med en ny politisk båret organisation med deltagelse af de 15 borgmestre fra Hjørring, Jammerbugt, Frederikshavn, Brønderslev, Aalborg, Mariagerfjord, Rebild, Vesthimmerland, Viborg, Silkeborg, Ikast-Brande, Vejle, Vejen, Haderslev og Aabenraa kommuner.

Godt nyt for Hærvejens vandre- og cykelruter

Borgmestrene har givet hinanden håndslag på i fællesskab at ville udvikle Hærvejens 340 kilometer vandreruter og 309 kilometer cykelruter til national og international særklasse. Det første skridt er taget. Fundamentet er ved at blive støbt til et unikt samarbejde om fremme af vandring og cykling. Sammen med de 15 kommuner står Nordea-Fonden, der viser stor interesse for at investere et tre-cifret millionbeløb, i et kvalitetsløft af ruten. Samtidig er tæppet løftet for udviklingen af store natur- og kulturoplevelser langs Hærvejen i et samarbejde mellem fonden og kommunerne.

Frederikshavn Kommunes borgmester glæder sig over det nye strategiske samarbejde med de øvrige 14 hærvejskommuner i Danmark:

– Nu kan vi sammen udvikle den her historiske og unikke rute. Vi har hele vejen fra Aabenraa i syd til Frederikshavn i nord utroligt meget dejlig natur langs Hærvejen. Og i vores kommune er vi optagede af at beskytte vores naturværdier og at benytte muligheden at komme ud med cykel og vandrestøvler og opleve friheden, stilheden og de storeslåede landskaber. Og så det er gratis, udtaler borgmester Birgit S. Hansen.

Hun ser store perspektiver i at løfte Hærvejen op i international klasse:

– Vi er 15 dedikerede kommuner, der i fællesskab kan understøtte hovedruten og skabe større tilgængelighed og synlighed ved bl.a. at lave fælles skiltning, mærkning, naturformidling og historisk formidling. Og vi kan medvirke til at understøtte overnatningsmulighed i respekt for naturen og potentialet for erhvervsdrivende langs Hærvejen, der har lyst til at udleje Bed & Breakfast, Lyder det fra borgmester Birgit S. Hansen.

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '15 kommuner vil bringe Hærvejen op i international særklasse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger