Åbent brev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye

Åbent brev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye

23. april 2021 - kl. 7:51 - af

Hvor er medmenneskeligheden og solidariteten blevet af?

I Danmark plejer vi at bryster os af, at vi er et solidarisk land og et fællesskab, og at det er de bredeste skuldre der bærer det tungeste læs. Det er det Denmark vi er stolte af og vi er kendt på. Vi tager ansvar især i forhold til de mest sårbare borgere

– vi hjælper og er drevet af social retfærdighed.

Sådan da …

Når det drejer sig om syriske flygtninge, der nu bliver udvist til et land der ligger i ruiner, hvor det eneste, der venter dem, med stor sandsynlighed er overgreb eller endda død, så savner visolidariteten, humanismen og at de bredeste skuldre tager ansvar.

Udvisningen sker på baggrund af en misvisende og utilstrækkelig rapport, hvis kilder i øvrigt tager afstand fra den.

Diverse organisationer og anerkendte eksperter og kendere af forholdene i Syrien, har på det kraftigste erklæret, at det ikke er sikkert at sende Syriske flygtninge tilbage.

Det samme vurderer de andre Europæiske lande og USA, og Danmarks ”enegang” på dette område har vakt forargelse og undren i udlandet. Ligeledes vurderer Danmarks udenrigsministerium, at forholdene i Damaskus er for usikre og farlige.

På trods af den modsatte vurdering fra alle andre, holder ministeriet fast i sin beslutning, om at sende syrerne tilbage, med begrundelse i den omtalte rapport fra udlændingestyrelsen.Rapporten er udarbejdet på baggrund af 12 kilder, der nu alle på nær en tager kraftig afstand fra den.

Den eneste kilde, der ikke undsiger rapporten, er en af det syriske regimes generaler.

De 11 kilder siger, at deres udtalelser om forholdene i Syrien er taget ud af kontekst og ligefrem misbrugt.

I en fælles udtalelse siger kilderne bl.a: ”Vi fordømmer på det stærkeste den danske regerings beslutning om at afvise at give midlertidig beskyttelse til syriske flygtninge fra Damaskus”.

Det må betyde, at ministeriets vurdering af sikkerheden i Syrien er taget på et forkert grundlag. Det samme må derfor gælde flygtningenævnets deraf følgende afgørelser.

De syriske flygtninge er vores medmennesker og medborgere, værdifuld arbejdskraft, en styrke i civilsamfundet, vores børns klassekammerater og vores venner.  De har nu i mange år levet i uvished om fremtiden, angste for at blive sendt tilbage til det krigshærgede Syrien. 

Deres opfattelse er, at det vil være livsfarligt for dem og deres børn at vende tilbage til Syrien. Alternativet, hvis de ikke rejser – at deres familier fremover skal leve i et udrejsecenter, som er indrettet til at gøre tilværelsen så ulidelig for dem som muligt, for at motivere til alligevel at rejse – er også skræmmende. Det vil være ødelæggende for deres mentale helbred, ikke mindst for børnene, som tager skade af at opholde sig i et udrejsecenter i længere tid.

Vi tør slet ikke tænke på, hvad der vil ske med unge piger som Aya, som er en af de udviste syrere, eller med andre kvinder og børn, som er de mest udsatte grupper i krigshærgede områder. Dem må vi især beskytte – det har vi forpligtigelse til. 

Alt andet kan vi ikke være bekendt!

Beslutninger, der er taget på et forkert grundlag bør genovervejes, især beslutninger der medfører at rigtig mange mennesker bliver sendt til tortur, mishandling og død.

Derfor vil vi indtrængende bede ministeren om, at beslutningen om at inddrage opholdstilladelserne til syriske flygtninge bliver genovervejet og omgjort. 

Med venlig hilsen

Almina Nikontovic. 

Christina Lykke Eriksen, medlem af Byrådet for SF.

Ida Skov, medlem af Byrådet for Enhedslisten.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Åbent brev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger