Sommerhuspriser firdoblet siden 1992

Illustrationsfoto.

Sommerhuspriser firdoblet siden 1992

21. maj 2021 - kl. 6:12 - af

En firdobling af sommerhuspriserne de sidste tredive år skyldes udover almindelig prisudvikling også, at sommerhuset har fået en anden funktion og betydning end tidligere, viser analyse.

Toppede du jubelsommeren 1992 ved at købe et sommerhus, kan du i dag sælge det til fire gange så meget, som du gav for det den gang, Vilfort og Faxe sendte Danmark i fodboldhistoriebøgerne.

I 1992 var kvadratmeterprisen på et sommerhus 4.441 kr., mens det i året, hvor Danmark spiller EM i fodbold på hjemmebane, handles til 17.784 kr. pr. kvadratmeter. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet over Finans Danmarks boligmarkedsstatistik.

-Som udgangspunkt er det en god investering at købe bolig med en tidshorisont på 30 år, selvom de færreste har den slags perspektiver, men lige med sommerhuse har mange det med at blive i familien, fordi de bliver et centralt samlingspunkt for flere generationer, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Ifølge ham vidner prisudviklingen om, at sommerhuset som bolig har fået en gevaldig revival.

-For en generation siden brugte vi primært sommerhuset til at holde vores tre ugers sommerferie i, i dag ser vi i højere grad sommerhuset som familiens sekundære bolig, der bruges hele året som et retreat fra hverdagen. Og under corona har mange endda brugt sommerhuset som hjemmearbejdsplads for at skabe afveksling, siger Thomas Hovgaard.

Det er ikke kun den almindelige prisudvikling, der har sendt prisen på sommerhuse op til det aktuelle niveau.

-I kraft af urbaniseringen, hvor mange har slået sig ned i de større byer, har vi også set et større behov for netop at have et fristed væk fra storbyens larm, og især det seneste år har der været sat turbo på salget og prisudviklingen på sommerhuse, siger Thomas Hovgaard.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommerhuspriser firdoblet siden 1992' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger