150 nye arbejdspladser i Frederikshavn skal stoppe skattesnyd

Foto: Steen Brogaard.

150 nye arbejdspladser i Frederikshavn skal stoppe skattesnyd

6. juni 2021 - kl. 5:44 - af

Af Bjarne Laustsen, MF (S):

Under ledelse af statsministrene Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke blev Skattevæsenet udsat for en massakre af Venstre. Tusindvis af ansatte blev fyret, Skat blev centraliseret og så blev der igangsat et arbejde mod et nyt inddrivelsessystem, der slog fuldstændigt fejl.   

Det var ikke de ansattes kompetencer og engagement, der fejlede noget. Der var den politiske kurs, som siden har vist sig enormt dyr for Danmark.  

Eksempelvis har udenlandske økonomiske svindlere kunne stjæle 12,7 milliarder kroner fra statskassen. Og så har gældsinddrivelsen været meget mangelfuld, faktisk en katastrofe. I dag skylder danskerne i alt 135 mia. kroner til det offentlige. Tænk sig, hvad man kunne have fået for de penge!

Nu er vi i gang med at rette op på fadæsen. Det gør vi ved at tilføre flere medarbejdere til skattevæsenet, så kontrollen styrkes. Arbejdspladserne fordeles på en række skattecentre rundt omkring i landet.

Den gode nordjyske nyhed er, at Frederikshavn får et skattecenter. Det åbner i 2023 og skal ligge i den gamle postbygning i Skippergade, hvilket medfører op til 150 nye arbejdspladser. Man kan med andre ord sige, at vi gør det diametralt modsatte af Venstre, som centraliserede Skat og fyrede ansatte.

Det er selvfølgelig ikke kun godt for Frederikshavn, men i det store billede også for hele landet.

Oprettelsen af skattecentret sker nemlig som led i reformen “Mere Kontrol. Mindre Svindel. ” Når reformen er fuldt indfaset, vil vores skatteforvaltning være tilstede i 33 byer i Danmark. Det skaber ikke kun et stærkere skattevæsen, men også et mere balanceret Danmark, hvor der er flere offentlige arbejdspladser udenfor hovedstaden. 

Samtidig betyder reformen, at skattevæsenet får tilført flere ressourcer, at der oprettes otte nye skattecentre uden for hovedstaden og at der i alt bliver tilført 1000 nye medarbejdere. Det er med til at sikre en bedre skattekontrol og et stærkere værn mod de svindlere, der ønsker at stjæle fra vores fælleskasse.

Det er nemlig altafgørende, at vi har et velfungerende skattesystem, der skaber tillid til, at de penge, vi betaler i skat, bruges til samfundets gode.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '150 nye arbejdspladser i Frederikshavn skal stoppe skattesnyd' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger