LandboNord har nu etableret 120 km faunastriber

LandboNord har nu etableret 120 km faunastriber

9. juni 2021 - kl. 6:44 - af

Nordjyderne vil i år få rig mulighed for at opleve en faunastribe i landskabet.
Det er blevet til rekordmange faunastriber i det nordjyske i år. Hele 84 lodsejere har fået etableret faunastriber på deres jord til gavn for naturens vildt, fugle og insekter.

– Vi er virkelig glade for den store opbakning til projektet, som vi har oplevet. Vi havde meldt ud, at vores mål i år skulle være 100 km, men efter regnskabet er blevet gjort op, kan vi nu se, at der er blevet etableret hele 120 km, siger formand for LandboNords Kødkvægs- og deltidsudvalg, Jørgen Vigsø.

De 120 km og 3 meter brede faunastriber er blevet etableret rundt omkring i Nordjylland, så der vil være rig mulighed for at støde på dem ude i landskabet. I år har der også været flere virksomheder inde i byerne, der har set striberne som et alternativ til kedelige grønne græsplæner. Ved nogle af stederne vil der være opsat skilte, hvor der vil være mulighed for at plukke sig en buket.

– Faunastriberne tilgodeser både fugle, vildt og insekter. De fungerer som redeskjul, fødesøgnings- og ynglepladser. Men det er også en fryd for mennesker at se på – enten derude eller hjemme i form af en flot buket, siger miljøchef i LandboNord, Camilla Lerbjerg Thomsen.

Faunastriberne er et samarbejde mellem Danmarks Biavlerforening, Danmarks Jægerforbund, ALK Maskinservice og LandboNord, samt de mange landmænd og andre som har ønsket at give naturen en håndsrækning på deres arealer.

Fordelingen af de 120 km striber har i år været 60% blomsterstriber med 15 forskellige sommerblomster, samt 40 % faunastriber med en speciel LandboNord blanding, der er ideel som pollen og nektarkilde, som tiltrækker bier, sommerfugle, fluer mv.

Til efteråret planlægger LandboNords Kødkvægs- og deltidsudvalg en naturvandring med besøg hos en landmand, hvor der vil være mulighed for at se nærmere på hvilke positive indvirkninger, faunastriber og andre tiltag som landmændene laver, har på naturen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'LandboNord har nu etableret 120 km faunastriber' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger