39 punkter på Økonomiudvalgets dagsorden

39 punkter på Økonomiudvalgets dagsorden

16. juni 2021 - kl. 6:52 - af

Der er ikke færre end 39 punkter på dagsordenen for Økonomiudvalgets næste møde, som afholdes  i dag, den 16. juni om eftermiddagen.

Et par punkter om Kandestedvej syd for Skagen og Rimmens Allé i Frederikshavn er anført som lukkede. Resten er åbne punkter.

Der startes med oplæg til godkendelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for transformation af ejendommen ”Havlund” i det nordlige Sæby.

Derefter tages politisk stilling til vedtagelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for padelcenter på Nordmarksvænget i Skagen. Plan- og Miljøudvalget anbefaler, at Økonomiudvalget godkender vedtagelse. Bygherre oplyses om, at igangsættes projektering og opførelse af det byggeri, lokalplanen skaber mulighed for, sker det for egen regning og risiko. Socialdemokratiet godkender indstillingen. Venstre kan ikke godkende indstillingen, da partiet ønsker en bygningshøjde på max. 10 m inkl. solceller.

Politikerne skal se på renoveringsprojekter vedr. ældreboliger Dybvad, Ankermedet i Skagen og Kastaniegården i Frederikshavn, ligesom dagsordenen indeholder opfølgning af budgetpunkter for 2022.

Årsregnskaber for havnene i Skagen og Frederikshavn forelægges til endelig godkendelse, og Frederikshavn Boligforening afd. 1 ”Vinkelgården” søger om fritagelse for indbetaling til lokal dispositionsfond.

Økonomiudvalget skal også behandle andel af provenu ved udlodning i HMN Naturgas IS, og der foreligger en ansøgning fra Den Selvejende Institution Syvstenhallen om lov til at optage lån og om at opnå kommunegaranti for lån, og der kigges på de fremtidige vilkår for lån kr. 250.000 kr. til KFUM Soldatermission samt leasing af biler til den kommunale hjemmepleje samt minibus til Bofællesskab Vest.

Udvalget får også til opgave at se på en ansøgning om tilskud til Frivillighedsfestival, hvor en række aktører, herunder Frederikshavns Ungdoms Fællesråd (FUF) og Idrætssamvirket i Frederikshavn Kommune (IS) i september 2021 ønsker at gennemføre en foreningsfestival. Formålet er at fejre og hylde de frivillige og foreningslivet i kommunen på baggrund af den indsats, som civilsamfundsaktører gør for kommunens borgere og virke.

Frederikshavn Golf Klub søger om midler til en turistvideo i 2021. Klubben ønsker med videoen at sætte større fokus på turisme og golfturisme i Frederikshavn Kommune. Klubben forventer, at den samlede produktion løber op i ca. 50.000 kr.

Masser af sponsoraftaler

Vendsyssel Håndbold søger om indgåelse af sponsoraftale for sæsonen 2021-2022. Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at der indgås en sponsoraftale på 75.000 kr. med Vendsyssel Håndbold. Også SEIF Håndbold (Skagen-Elling) ansøger om indgåelse af sponsoraftale på 30.000 kr. Her lægges op til en ydelse på 25.000 kr. SEIF Floorball om indgåelse af sponsoraftale på 40.000 kr. Frederikshavn Blackhawks Floorball Club søger om indgåelse af sponsoraftale på 150.000 kr., hvor kommunaldirektøren anbefaler det halve. Elite Nord Frederikshavn A/S har ansøgt om indgåelse af sponsoraftale for klubbens herreligahold Frederikshavn White Hawks på 270.000 kr., hvilket der lægges op til at yde. Elitesport Vendsyssel søger om indgåelse af sponsoraftale på 75.000 kr.

Elitesport Vendsyssel oplyser også, at klubbens U19 herrer skal spille i 1. division i den kommende sæson. Der spilles i den kommende sæson minimum 4 hjemmekampe i Frederikshavn. De øvrige kampe spilles i Vrå. Kampene afvikles både i Arena Nord og Idrætshallen. I anledningen af FFI´s 90-års fødselsdag afholdes et fælles hjemmestævne med Vendsyssel Håndbold. Fra Vendsyssel Elite Badminton foreligger en ansøgning om indgåelse af sponsoraftale på 222.500 kr.; der lægges op til en sådan ydelse. Frederikshavn Ishockey Klub har ansøgt om indgåelse af sponsoraftale til arbejdet med eliteudvikling for i alt 100.000 kr. Frederikshavn Kommune har i den forgange sæson ydet sponsorstøtte med 15.000 kr. til Frederikshavn Ishockey Klub. Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at der indgås en sponsoraftale på 25.000 kr. med ishockeyklubben.

Frederikshavn Skøjteforening har ansøgt om indgåelse af sponsoraftale for klubbens eliteidrætsområde for sæsonen 2021-2022 på 50.000 kr. Her lægges op til at yde det halve. Frederikshavn Golf Klub søger om sponsoraftale på 40.000 kr. Her lægges op til at yde 25.000 kr. Der er også en ansøgning fra Springteam Sæby om sponsoraftale; klubben ansøger om indgåelse af sponsoraftale på 100.000 kr. for sæsonen. Der lægges op til en aftale om 25.000 kr.

Bæredygtige indkøb og udbud

Økonomiudvalget får desuden til opgave at drøfte bæredygtige indkøb og udbud – målsætninger og handleplaner og godkendelse af udkast til samarbejdsaftale for kalenderårene 2021-2023 mellem Frederikshavn Kommune og Destination Nord.

SF fremsatte på byrådsmøde den 17. februar 2021 forslag om ansættelse af en borgerrådgiver. Det arbejdes der videre med. Dog lyder indstillingen: ”Direktionen indstiller, at der ikke ansøges om midler til en borgerrådgiverfunktion, og at man bibeholder de eksisterende ordninger.”

Økonomiudvalget skal se på en anmodning om en principgodkendelse på bevilling på 0,7 mio. kr. til forslag om at oprette en særlig Skagenspakke på SOSU-elevområdet for at skaffe flere elever til området.

Endelig skal Økonomiudvalget se på en status på Skolemarken i Skagen og det videre arbejde med udvikling af området. Det sker i forlængelse af, at der i september 2019 blev afholdt et borgermøde om fremtidsplanerne for Skolemarken i Skagen.

 

Tekst: Per Rye

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '39 punkter på Økonomiudvalgets dagsorden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger