Tilbuddet om gratis vaccination udløber den 1. juli

Tilbuddet om gratis vaccination udløber den 1. juli

22. juni 2021 - kl. 6:30 - af

Læserbrev fra Frederikshavn Lokalforening for Kræftens Bekæmpelse 20. juni 2021:

Kære forældre i Frederikshavn Kommune: Få HPV-vaccineret din 14-15 årige dreng, inden tilbuddet om gratis vaccination udløber den 1. juli.

HPV-vaccination kan beskytte både piger og drenge mod en række alvorlige kræftsygdomme, og derfor vil vi i Frederikshavn Lokalforening for Kræftens Bekæmpelse gøre opmærksom på et gratis tilbud til drenge, der udløber i år.

HPV-vaccination er en del af børnevaccinationsprogrammet for piger og drenge, når de fylder 12 år. Tilbuddet til drenge blev indført i 2019 og gælder kun drenge født efter 1. juli 2007. Derfor er der lavet et midlertidigt tilbud om gratis vaccination for drenge født i 2006 og første halvdel af 2007. Desværre er det langt fra alle 14-15-årige drenge i Frederikshavn Kommune, der har taget imod det – faktisk kun 5 ud af 10. 1. juli er sidste chance, hvis man vil have alle stik gratis.

– Det ville være ubærligt, hvis en dreng og hans forældre ikke har kendt til denne mulighed, og drengen så senere i livet får en kræftsygdom, han kunne have undgået ved at blive HPV-vaccineret. Det er derfor vigtigt for os i Frederikshavn Lokalforening at gøre opmærksom på tilbuddet, så flere kan få bestilt tid ved egen læge hurtigst muligt.

Generelt er tilbuddet til de 12-årige blevet taget rigtig godt imod her i Frederikshavn Kommune, men netop gruppen af 14-15 årige drenge, der er omfattet af det midlertidige tilbud, halter bagefter. Vi ved, at mange forældre ikke kender til det midlertidige tilbud og savner viden om, hvad HPV-vaccination beskytter mod. Kort og godt, så har vi en vaccine, der kan beskytte mod kræft. Lad os sammen sørge for, at flest mulige af de 14-15-årige får første stik inden 1. juli, slutter opfordringen fra Kræftens Bekæmpelse, Frederikshavn Lokalforening.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tilbuddet om gratis vaccination udløber den 1. juli' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger