Indlæg: Demensboliger i underskud i Frederikshavn Kommune

Lilly Pedersen.

Indlæg: Demensboliger i underskud i Frederikshavn Kommune

28. juni 2021 - kl. 6:50 - af

Som borger i Frederikshavn Kommune og desværre pårørende til dement, kan jeg ikke lade være med at kommentere på alle de bobler af byggerier der dukker op på landkortet – byggerier der henvender sig til almindeligt fungerende borgere, der er i stand til at klare sig selv.

Demensboliger

Der er i vores kommune faktuelt:

68 demensboliger i Sæby området, 29 i Skagen området og 40 i Frederikshavn by.

Det bekymrer mig, da der i de prognoser der er for demografiudviklingen i vores kommune, er en stigende andel af ældre, og dermed ved vi af erfaring at andelen af ældre med demens også stiger.

Det er godt, at vi har en tendens til at leve længere, men desværre er tendensen også at rigtig mange rammes af demenssygdomme i deres livs efterår. Og desværre er der også en del yngre, der alt for tidligt rammes af demens.

Denne form for pleje kræver noget helt særligt, ikke bare en bolig der er i tråd med sygdommens behov, men også at de ansatte får de kompetencer der skal til at håndtere sygdommen.

Alle steder gør de ansatte, en kæmpe indsats for at give borgerne den bedst mulige pleje. Heldigvis lykkes det de fleste steder. Men der skal fra politisk side øget fokus på området, ældre skal ikke være en byrde, men et opmærksomhedspunkt, man som politiker skal vægte højt.

Desværre er tendensen at jo ældre man bliver, eller hvis man rammes af sygdom, jo mere usynlig bliver man. Alle har en stemme der skal høres, og alle har krav på værdig pleje.

Personalet indenfor den eksisterende ramme af politiske udmeldinger, fra Christiansborg – gør en kæmpe indsats. De ansatte skal også have en stemme der høres, for det er samspillet mellem udmeldte rammer, muligheder og kompetenceløft der for dem gør en forskel, og for dem sikrer at de får et arbejdsliv, hvor de spreder glæde blandt hinanden og det smitter helt naturligt af på kerneopgaven, nemlig dem der skal sikres en værdig og effektfuld pleje.

Fremtidens boliger

Så næste gang en af de mange udbydere af boliger i Frederikshavn Kommune, får en god ide, så tænk demens boliger ind.

Ved godt at det kræver noget særligt, men det er vi jo også – os der er på vej eller i den 3. alder, vi bliver ikke alle demente, men desværre, alt for mange gør.

Dem vil jeg gerne råbe lidt for, håber der er bare en eller 2 af vores lokale politikere der hører det og tager det med som et emne i det kommende kommunalvalg. OG at vores landspolitikere tager det med på Borgen, igen. Sammen kan vi skabe værdige rammer for alle, så ældreplejen løftes til glæde for dem der trænger og dem der udfører arbejdet blandt de ældre.

OG jeg er godt klar over udfordringen med at skaffe flere hænder i plejen, men det må og skal vi løfte ved at gøre det langt mere attraktivt at arbejde indenfor plejesektoren.

Hvordan – ja se det er jo det helt store spørgsmål?

Mvh

Lilly Pedersen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indlæg: Demensboliger i underskud i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger