Fællesskabet er trækplaster på Sommercamp

Fællesskabet er trækplaster på Sommercamp

2. juli 2021 - kl. 6:57 - af

Det er især udsigten til sjove oplevelser og nye venskaber, der lokker ca. 140 børn og unge til at bruge deres første ferieuge fra skolen på Sommercamp i Skagen, Frederikshavn og Sæby.

Næsten 140 børn og unge i Frederikshavn Kommune har valgt at være aktive på Sommercamp i den første uge af skolernes sommerferie. Campen henvender sig til børn i aldersgruppen 9-15 år, og formålet er bl.a. at give børn og unge uden tilknytning til foreningslivet en god og indholdsrig uge med fokus på bevægelse, leg og venskaber. Og for søstrene Ingrid og Esther Bay Breson Kyhe, der går i henholdsvis 6. og 8. kl. på Strandby Skole, er det særligt det sidste, der trækker:

  • Vi kiggede ikke på programmet, før vi meldte os til Sommercamp. Det vigtigste er ikke, hvad vi laver. Det er fællesskabet. Vi har været med på Pulsskolen i tre år, så vi kendte nogle af de andre i forvejen, og vi har allerede fået nye venner her på campen, fortæller Ingrid og Esther Bay Breson Kyhe, der tirsdag formiddag lavede minishow i cheerleading med JAM Frederikhavn.

Nye venskaber står også højt på ønskelisten for Emil Baastrup, der går i 5. kl. på Privatskolen i Sæby. Og han har allerede fået et par nye venner på Sommercamp:

  • Fællesskabet er det fedeste ved Sommercamp. I dag har vi det sjovt med Springteam Sæby, men jeg glæder mig mest til badminton og til at være i klubben, hvor vi hygger, spiller basketball, fodbold og computerspil og går på kængurustylter, fortæller Emil Baastup.

Han vil gerne deltage i Sommercamp igen næste år og opfordrer andre børn til at tilmelde sig:

  • Fordi vi hygger os og har det sjovt sammen.

Sommercamp i nærmiljøet

Fritidsklubberne i Skagen, Frederikshavn og Sæby er samlingssteder for børnene og de unge hele ugen

for at forankre aktiviteterne i nærmiljøet:

  • Vi stiller uddannet klubpersonale til rådighed som holdledere for at sikre, at der er voksne med en pædagogisk baggrund omkring børnene og de unge. Sommercamp er et godt eksempel på, hvordan vores fritidstilbud kan spille sammen med foreningslivet om at give børn og unge en aktiv start på sommerferien og en mulighed for at knytte nye venskaber, udtaler Anders Brandt Sørensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Der er mange idrætsgrene på programmet på Sommercamp, som også byder på kreative aktiviteter som glaskunst og drama med Sæby Scenen, som ledes af Margaretha Cedergren:

  • Jeg har taget en fridag fra mit civile job, og det har de unge fra Sæby Scenen også, for at vi kan være med til at give nogle børn og unge en god oplevelse. Vi har en ramme, der gør det nemt og enkelt for os at forberede vores aktivitet den ene dag, vi er ’på’. Konceptet fungerer fint, fordi andre sørger for praktik, koordinering og for at tage sig af børn, der har fået en skramme, siger Margaretha Cedergren, leder af Sæby Scenen.

Med Sommercamp 2021 bidrager Frederikshavn Kommune til at løfte FN´s Verdensmål 3: Vi skal sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fællesskabet er trækplaster på Sommercamp' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger