Mindeord over lektor Karsten Bøgh

Mindeord over lektor Karsten Bøgh

6. juli 2021 - kl. 13:28 - af

Mindeord over lektor Karsten Bøgh, mangeürig formand for Civilingeniør Bent Bøgh og hustru Inge Bøghs fond samt bestyrelsesmedlem i TRIGON Holding og Entreprenørfirmaet TRIGON.

Det var med stor sorg, vi modtog meddelelsen om, at Karsten Bøgh havde tabt kampen til ALS (sklerose) – en af de sygdomme han i sit fondsarbejde havde været med til at bekæmpe gennem et halvt århundrede.

Karsten Bøgh var søn af TRIGONs første direktør, Bent Bøgh, og var vokset op med TRIGON. Men entreprenørbranchen havde ikke hans interesse. Karsten Bøgh valgte i stedet lÌrergerningen og var i mange ür lektor pü Hasseris Gymnasium, hvor han underviste i matematik og datalogi.

Interessen for TRIGON voksede sig dog stærk, da forældrene Inge og Bent Bøgh døde af henholdsvis sklerose og kræft med tre års mellemrum i slutningen af 1960’erne. Inge Bøgh havde i sit testamente bestemt, at hendes aktier i TRIGON skulle indgå i en fond for at sikre virksomheden og arbejdspladserne. De fire børn gav afkald på deres arv, og Karsten Bøgh påtog sig på arvingernes vegne at etablere fonden, der havde fire formål: At sikre entreprenørforretningen, at støtte medarbejderne, at støtte forskning i sklerose og kræft samt at støtte tekniske uddannelser i Nordjylland.

Karsten Bøgh var gennem 55 år gift med tandlæge Herdis Bøgh, og de fik to døtre, Ane og Inge. Karsten Bøgh nåede at være bestyrelsesmedlem i fonden i 50 år, de 30 som formand. Posten blev sidste år overdraget til datteren Inge Selde Bøgh, mens Ane blev suppleant. I sin formandstid gjorde Karsten Bøgh en stor indsats for, at fonden levede op til sine formål. Han var en fornem repræsentant for sine forældre og den ånd, de havde drevet TRIGON i. Karsten Bøgh var arkitekten bag den kursændring, som fonden foretog for nogle år siden fra at støtte mange små projekter til at koncentrere ressourcerne om færre, men større projekter, bl.a. det sejlende sklerose-projekt ”Oceans of Hope” og etableringen af De frivilliges Hus i Frederikshavn.

Det var en stor dag for Karsten Bøgh, da han i 2019 – i anledning af fondens 50 års dag – kunne donere to feriehuse i Lille Skagen til Scleroseforeningen og Kræftens Bekæmpelse som et åndehul for patienter og deres pårørende i en svær tid.

Karsten Bøgh vil blive husket som et varmt menneske, en beskeden og uselvisk person, der altid havde andres velfÌrd for øje.

Æret være hans minde!

Karsten Madsen, bestyrelsesformand i TRIGON
Karl Erik Slynge, koncerndirektør i TRIGON

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mindeord over lektor Karsten Bøgh' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger