Færre lokale iværksættere drejer nøglen om. Er det bare held?

Grafisk designer Rikke Stjerne brænder for at hjælpe nye iværksættere godt i gang .

Færre lokale iværksættere drejer nøglen om. Er det bare held?

8. juli 2021 - kl. 14:59 - af

Flere og flere iværksættere klarer skærene i Frederikshavn kommune. En af grundene er bedre samarbejde med private rådgivere, mener erhvervsdirektør.   

Hos Erhvervshus Nord mærker man stor interesse for at komme i gang som selvstændig. I 2021 har der indtil nu været 55 henvendelser fra potentielle iværksættere, hvoraf halvdelen enten har gennemført eller er i gang med at få iværksættervejledning, i forløbet StartUp Club. Overlevelsesraten for iværksættere er samtidig høj i Frederikshavn kommune. I februar 2021 var 88 % af alle nye virksomheder fra perioden 2017-2020 stadig i drift. For 2020 alene er tallet på 92 %, et stort spring fra perioden 2015-2018 hvor overlevelsesraten var på 76 %. Jobskabelsen blandt iværksætterne er også høj. I Frederikshavn kommune skabes der næstflest jobs per iværksætter, sammenlignet med resten af landets kommuner. Samtidig viste den seneste landsdækkende måling af erhvervsvenlighed fra IRIS Group, at Frederikshavn kommune var rykket 36 pladser frem, ud af 94 målte kommuner i forhold til iværksætteri.

Bag enhver stærk mand står en stærk kvinde. Sådan lyder det gamle ordsprog. På samme måde kan man sige at bag mange succesfulde iværksættere står stærke rådgivere. Ifølge Erhvervshus Nord, er private rådgivere essentielle for, at iværksætterne i Frederikshavn kommune bliver klædt godt på fra start:

”Jeg vil gerne sige tusind tak til alle de dygtige private rådgivere som gratis støtter op om iværksættere i Startup Club. De gør en kæmpe forskel for lokale iværksættere og er med til at ruste dem og deres virksomhed til at stå på egne ben. Uden dem var StartUp Club ikke det stærke tilbud som det er i dag”, lyder det rosende fra Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

Selvom mange virksomheder stiller sig til rådighed til iværksætterrådgivning, er der ifølge Niels Bay Christensen behov for flere:

”StartUp Club er vores iværksætterforløb, som er muligt via finansiering fra Frederikshavn Kommune. Her får iværksættere 3×1,5 times vejledning hos en af vores erhvervskonsulenter og 3×1,5 times rådgivning hos private rådgivere. Jeg fornemmer at rådgiverne synes at det er sjovt og utrolig spændende at sparre med iværksætterne og hjælpe dem godt på vej. Selvom mange virksomheder stiller sig til rådighed, står vi klar med åbne arme hvis der er flere som har lyst til at hjælpe iværksætterne godt i gang.”

En af de dygtige rådgivere, man kan sparre med igennem StartUp Club, er grafisk designer Rikke Stjerne. Hun mærkede på egen krop, hvordan det var at stå helt alene med sin nye virksomhed, da hun i 2016 blev iværksætter og åbnede design bureauet R Stjerne. Nu brænder Rikke Stjerne for at hjælpe andre iværksættere godt i gang:

”Jeg bliver virkelig grebet af det, når jeg sparrer med nye iværksættere. Jeg manglede selv nogen at trække på, da jeg startede op, så jeg ved hvor hårdt, det kan være, og hvor meget man har brug for sparring.”

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Færre lokale iværksættere drejer nøglen om. Er det bare held?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger