Nyuddannede havkajakroere i Frederikshavn Havkajakklub

Nyuddannede havkajakroere i Frederikshavn Havkajakklub

9. juli 2021 - kl. 7:46 - af

Torsdag den 30. juni 2021 blev der igen afholdt prøve for de nye havkajakroere i Frederikshavn Havkajakklub. Det er det andet hold af nye roere i FHK i 2021.
Klubben har denne gang uddannet 10 nye havkajakroere, og ved aftenens prøve skulle kursisterne vise, om de gennem det lange kursusforløb havde fået de fornødne færdigheder til at kunne frigives. Der skulle ved prøven forevises forskellige ro-teknikker, og der var særlig fokus på, at kursisterne beherskede de forskellige redningsteknikker.

Uddannelsen startede med en halv dag i Skagen Svømmehal, hvorefter resten af uddannelsen primært er foregået med udgangspunkt i Marinaen og vandet ud for Marinaen.

De vigtigste ting at kunne for en havkajakroer er, at kunne redde sig selv og at kunne redde en makker. Det er blevet øvet mange gange i løbet af uddannelsen. De nyuddannede roere har tit talt om, hvor trygge de har været ved at ro, idet de har vidst, at de kunne redde sig selv eller redde en makker, hvis uheldet skulle være ude og man skulle kæntre.

Alle de nye roere, der gik op til eksamen denne dag, bestod prøven og kan nu blive frigivet til selv at ro, når de har roet 100 km sammen med en erfaren roer. Flere af dem har allerede været med på længere ro-ture, herunder ikke mindst den seneste klubtur på Mariagerfjord.

Som én af deltagerne har udtrykt på skrift til klubben: ”Som jeg havde forventet, er en havkajak et fantastisk fartøj, hvilket jeg har fået en oplevelse af under den kyndige og pædagogiske vejledning, jeg har fået. Igennem årene har jeg dyrket en del forskellige sportsgrene og været med i diverse sportsklubber, men jeg har aldrig oplevet en så velkvalificeret, professionel og venlig indslusning til en ny aktivitet som i Frederikshavn Havkajakklub” – citat slut.

Chefinstruktør Michael Eilersen uddelte kursusbeviser til de nye havkajakroere og roste dem for deres positive tilgang til ”at blive våde”.

Afslutning på kurset blev naturligvis behørigt fejret med ”bobler” og kransekage, som det sig hør og bør, hvorefter grillen blev tændt og 3. halvleg gik i gang med pølser og brød, øl, vand og vin og hyggeligt samvær med snak om aftenens prøver og de kommende aktiviteter i klubben.

De næste kurser afholdes i foråret 2022, og holdene er næsten allerede fyldt op.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyuddannede havkajakroere i Frederikshavn Havkajakklub' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger