Sommerklubtur til Gamborg Fjord på Fyn

Sommerklubtur til Gamborg Fjord på Fyn

14. juli 2021 - kl. 8:19 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Hans Chr. Højslet – Formand for Frederikshavn Havkajakklub:

Den 5. klubtur i 2021 gik til det fynske, hvor vi skulle udforske Gamborg Fjord og Lillebælt lidt nærmere. Turen var fra torsdag den 8. juli til søndag den 11. juli 2021.

Turen var også en genvisit til nogle af roerne i Føns Søsportsklub, hvor vi har haft glæde af at ro med et par af medlemmerne af den klub igennem flere år.

Torsdag eftermiddag fik vi os installeret på Ronæs Strand Camping i vore medbragte telte, hvorefter turen gik over til Jan og Karin, hvor de havde inviteret alle på middag og fælles hygge.

Fredag morgen gik turen rundt i Gamborg Fjord fra campingpladsen med afstikker ind til Svinø Bådelaug, hvor formiddagskaffen blev indtaget. Frokosten fik vi ved Middelfart Marina, hvorefter vi roede lidt ned i Fænø Sund, inden vi stak over til Fænø og roede tilbage til campingpladsen. Alt-i-alt en rotur på 25 kilometer i rigtigt godt vejr.

Godt hjemme var der tid til lidt gin-og-tonic, inden grillen blev tændt og rødvinen blev bragt frem.

Lørdag kørte vi med kajakkerne på taget over til den gamle Lillebæltsbro, hvor vi satte kajakkerne i vandet og roede ned forbi Skærbæk-værket og Skærbæk, over til og rundt om Kidholmene og tilbage til Skærbæk til eftermiddagskaffen. Herfra roede vi tilbage imod Lillebæltsbroen, krydsede over til Galsklint og op langs Gals Klint, inden vi krydsede Lillebælt endnu engang. Det blev til en tur på 19 kilometer. I Lillebælt er der altid strøm og mange både, hvorfor man lige skal kigge sig for en ekstra gang i f.m. at man krydser bæltet og med 2 større kryds samme dag, fik vi stillet vores behov for kryds denne dag.

Lørdag aften var der igen dømt grill, denne gang med grillstegte ben, lækkert tilbehør og godt med vin og hygge.

I Lillebælt er der mange marsvin, og såvel fredag som lørdag så vi en hel del af dem, når de på deres majestætiske og rolige måde dukker op af vandet og svømmer videre.

Søndag blev der også tid til lidt sightseeing inde i Middelfart, inden turen gik hjemover til Frederikshavn.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommerklubtur til Gamborg Fjord på Fyn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger